Risto Airaksinen ei jäänyt voitotta myöskään vuonna 2018, kun Lahden raveissa tärähti napakymppi.

Risto “Pappa” Airaksinen matkasi valmentamansa Wind Of Victoryn kanssa sisäradan letkassa kolmantena. Loppukaarteessa toista rataa vetänyt hevonen väsyi, jolloin Airaksinen pääsi kääntämään vapaalle radalle. Tuloksena oli helppo kirivoitto.

“Tilaa tuli ja käänsin hevosen, muttei se tuntunut miltään. Ei painanut ohjille ja oli laiskan tuntuinen, kuten aina treeneissä. Vetolaput laitoin eka kertaa hevoselle, ja ne kun vedin, alkoi tapahtua”, Risto Airaksinen kertoi ja muisteli samalla ensimmäisiä ykköstilojaan yli 50 vuoden takaa.

“Porin kaksipäiväisissä voitin silloin molempina päivinä – ei paljon jalat pysynyt maassa. Silloin tuntui jo, että on saanut mistä haaveillut, kun pienestä pojasta asti kulkenut jääraveissa.”

69-vuotiaan Risto Airaksisen valmennuksessa on tällä hetkellä kaksi hevosta. Wind Of Victoryn lisäksi valmennuslistalla komeilee Shadow Woodland. Lahden kilpailu oli Airaksiselle kauden kuudes ohjastajana. Eniten lähtöjä elävä legenda ohjasti vuonna 1992, silloin ykköstilojakin kertyi 105 kappaletta.