Roger Johansson on lupautunut hoitamaan Turun Hippos ry:n vt. toimitusjohtajan toimea osa-aikaisena toistaiseksi.

Turun Hippos ry tarkentaa organisaatiokaaviotaan lopulliseen muotoonsa syksyn aikana. Johanssonin pääasiallisiin tehtäviin kuuluvat hallinnolliset tehtävät sekä edunvalvonta. Roger Johansson aloitti työnsä 1. kesäkuuta alkaen.

Viime vuoden Kuninkuusravit Turussa vetänyt toimitusjohtaja Ilmari Halinen irtisanoutui työstään 30. maaliskuuta kahden kuukauden irtisanomisajalla.

Roger Johanssonin nimittäminen oli Turun Hippokselle tässä tilanteessa turvallinen ratkaisu.

“Erittäin turvallinen”, puheenjohtaja Hannu Nivola toteaa. “Tämä oli oikeastaan sovittu asia, että jos jotain tapahtuu, niin Roger tulee auttamaan. Nämä ovat enemmänkin teknisiä asioita ja hän toimii hallinnollisena apuna. Yksi käsipari tarvittiin”

“Ainakin syksyyn asti on tarkoitus mennä näin. Kartoitamme tilannetta, millaista henkilöä tarvitsemme ja varmaan tämä paikka vielä aukikin tulee. Toimiston rutiinit pyörivät hyvin ja Henri Toiviainen on hyvä kilpailusihteeri.”

Roger Johansson toimi Turun Hippos ry:n toimitusjohtajana vuosina 1979 – 2015, joten uuden edessä hän ei ole.

“Sanotaan niin, että ympäristö ja taustat ovat kovin tuttuja”, Johansson luonnehtii. “Tässä tilanteessa kun on tullut paljon uutta ja tilanne tuli auki olevaksi Turussa, Hannu kysyi, josko tämmöinen määräaikainen apu on mahdollinen. Tottakai pyritään auttamaan.”

“Elämme hektistä aikaa ja lyhyessä ajassa alalla on tapahtunut enemmän kuin pitkään aikaan. Muutokset ovat nopeita ja kun niitä ulkopuolelta seuraa, tieto jää pintapuoliseksi, joten kyllä tässä sisään asioihin täytyy päästä”, Johansson kuvailee.

“Lähtökohta on se, että arki ja ravitoiminta pyörivät osaavan henkilökunnan toimesta ja mun rooli tulee olemaan hallinnan ja laskennan puolella.”