Ikäluokkansa tammaparhaimmistoon kuuluva Roseland jatkaa uraansa Kaisa Tupamäki-Kukkamon tallista käsin Maiju Petriläisen valmennuksessa.

Petriläinen hoiti Le Cannibalea koko sen Ranskan turneen ajan Fabrice Souloylla ja halusi siitä itselleen varsan, kun se palasi siitosoriiksi Suomeen. Le Cannibalen kasvattaja ja osaomistaja Mika Harjuoja vinkkasi, että Anne’s Song olisi liisattavana emätammaksi, ja Petriläinen tarttui tilaisuuteen.

”Halusin Le Cannibalesta mustan oriin ja sain punaisen tamman”, hän nauraa.

Maijun jatkettua hevosenhoitajan uraansa maailmalla mm. Alessandro Gocciadorolla ja Björn Goopilla Roseland meni Olli Henttoselle opetukseen ja jäi tälle valmennukseen. Petriläinen on ollut tämän tekemään työhön sataprosenttisen tyytyväinen.

”Jos jotakin voi varsan opettajiksi ja valmentajiksi lämpimästi suositella niin Ollia ja Marjaanaa. Kaikki on pelannut viimeisen päälle hienosti”, Maiju Petriläinen kiittää.

”Nyt tuli vaan kesän alussa Suomeen ja halusin kokeilla, miten pärjään tamman kanssa itse. Derby oli muutenkin kiikun kaakun, ja kun talli ja systeemi vaihtui, se jätetään nyt väliin. Tähdätään sen sijasta Villinmiehen Tammakilpaan.”

Omia tulevaisuudensuunnitelmiaan Maiju ei ole lyönyt vielä lukkoon.

”Katsotaan, mistä sitä itsensä syksyllä löytää.”