Marjo Kivimaan ja Perttu Hiirosen omistaman In Royalty Bokon kilpaura on päättynyt.

Tamma valmistautui Marjo Kivimaan hoivissa Ruotsissa 6-vuotiskauteen, kun se loukkasi jalkansa.

”Perinteinen pieni hankosidevamma, ei tiedetä edes prosentteja, täytynyt tarhassa riehua, koska sattui kesken talvitreenikauden. Ei onnu, eikä ulkoisesti näy mitään, mutta menisi syksyyn, ennen kuin pääsisi kilpailemaan. Tehtiin siksi tällainen ratkaisu”, Kivimaa perustelee.

”Jos olisi kyseessä ori tai ruuna, olisi ilman muuta jatkettu kilpailemista, mutta tällaisen tamman haluaa pääsevän siitokseen ilman, että sitä on ajettu piippuun. Silloin sillä on enemmän annettavaa. Voittoajaltaan (10,5) maailman nopein zolabokolainen tamma, mitä ollaan tilastoja katseltu, itse se on Cantab Hallista ja emänemästä on sellainen tamma kuin Massive Babe. Luulisi tämän jotain jättävän, ja hyvin on kiinnostusta ollutkin.”

“Itsellekin olisi kiva saada tällaisesta tammasta varsa, mutta katsotaan, miten se menee. Tärkeintä kuitenkin, että tamma pääsee hyvään siitospaikkaan, ja siltä se nyt näyttääkin. Varteenotettavia ehdokkaita on neljä, ja kaikki hyviä vaihtoehtoja.”

In Royalty Boko kilpaili urallaan 33 kertaa totosijoin 8-4-5 ja tienasi 716 906 Ruotsin kruunua. Paljon kovempiinkin lukemiin olisi ollut luokkaa.

”Viime kesänä Mikkelin ennätysjuoksussa (10,5) ajettu yhtään kelloa vastaan. Olisi tämä silloin pystynyt alta kymppiä menemään, mutta 5-vuotiskausi oli vasta sellainen välivuosi, eikä oltu ajamassa ennätyksiä”, Kivimaa harmittelee.

“Vasta tänä vuonna oli tarkoitus ruveta ajamaan tosissaan avoimia tammalähtöjä. Ruotsissa ne on tosi kovia, mutta Suomen lähdöissä In Royalty Boko olisi minusta riittänyt.”

Kivimaalla jatkaa valmennuksessa yhdeksän hevosen, joista yksi on “vieraileva tähti” Joseph Boko.

Galileo Am ja Gerris Trix aloittavat lähiaikoina. 3-vuotiaita on paljon, 0ma braddeveluwelainen tamma (Dixie Garline) jo aloittikin, mutta se startti meni mönkään. Muut 3-vuotiaat aloittavat vasta syksyllä”, Marjo Kivimaa kertoo.

Linkki In Royalty Bokon kilpailutietoihin