Mathias Furuhjelm on valmentanut hyviä varsoja ennenkin. Muun muassa Financier voitti Kriteriumin karsinnan ja sijoittui Derbyn finaalissa toiseksi. Furuhjelm pitää kuitenkin Run For Royaltya varhaiskypsimpänä. 

“Tajusin hevosen hyvyyden 2-vuotiskesällä. Varsa oli Korven Pekalla sisäänajossa ja Pekka piti sitä hyvänä. Pekka kysyi aina, että olenko ajanut sillä kovaa. Eräänä kauniina päivänä rata oli sateen jälkeen oikein hyvässä kunnossa. Annoin sen polkea ja tuuli niin kovaa vastaan, että tiesin sen olevan siinä. Ettei tarvitse enempää kokeilla. Run For Royalty meni hyvällä tekniikalla eikä puhaltanut”, valmentaja kertoo.

Kriteriumin karsintaan yhtenä pelihevosista kiihdyttävä Run For Royalty voitti viime starttinsa ylivoimaisesti. Valmentaja yllättyi hevosen hyvyydestä Turussa.

“Se oli järkyttävän hyvä. En todellakaan odottanut tuollaista. Voitto tuolla tyylillä oli kova yllätys itselle.”

Furuhjelm ei aio antaa ohjastaja Hannu Torviselle ohjeita illan lähtöön.

“Lähtö on kova ja lähtöpaikka hankala. Miten juoksu tuolta menee? Taktiikka on kuskin ongelma. Run For Royalty voi voittaa, mutta olla yhtä hyvin viides hyvän juoksun tehneenä”, Furuhjelm miettii.

Hevosen varusteisiin ei tehdä muutoksia. Valmennus on ollut viime startin jälkeen rauhallista.

“Sitä ei ole mitenkään viritetty. Viime starttiin kengitystä kevennettiin edestä ja samalla tavalla jatketaan. Mitään muutoksia ei tule”