Ruunakunkkareissa vierailleille Ove A Lindqvistille ja Hans Berghille langetettiin Ylivieskassa toistaiseksi voimassa olevat ajokiellot poisjäännistä ilman syytä.

Ove A Lindqvistin piti ajaa Don Vikingiä ja Hans Berghin Rubusta Ruunaruhtinas-kilpailun toisella osamatkalla lauantaina, mutta kesken ravien tuli tieto, että ohjastajat vaihtuvat. Syyksi molemmilla oli ilmoitettu vatsakipu.

”Tieto Hans Berghin poisjäännistä tuli paljon myöhemmin kuin Ove A Lindqvistin – jopa niin myöhään, että puhalluttajalta tuli tuomaristolle tieto, ettei Bergh ollut käynyt puhaltamassa eikä häntä saisi päästää siksi ajamaan lämmitysajoakaan. Myöskään Rubuksen valmentajalla ei ollut tietoa, ettei Hans Bergh ajaisi sitä”, suurkilpailuvalvoja Pasi Jetsu selvitti tapahtumien kulkua.

”Tilanne vaikutti tuomariston kannalta epäselvältä, ja se päätyi tällaiseen ratkaisuun. Asia selviää sillä, että ohjastajat toimittavat Hippokseen lääkärintodistukset.”

Ruotsalaisten yhteyshenkilönä toiminut Mikael Mattfolk vahvisti Hevosurheilulle toimittaneensa tuomaristolle ruotsalaiskuskien ilmoituksen sairastumisesta, muttei sitä, ettei Rubuksen valmentaja Malin Bylund olisi saanut tietoa ohjastajan vaihtumisesta.

”Uuden, starttimäärältään suhteellisen samantasoisen kuskin löytämisessä Hans Berghin tilalle kesti vain aikansa”, Mattfolk täsmensi.

 

Hans Bergh ajoi Rubuksen avausmatkalla kuudenneksi.