Hevosurheilu tutustuttaa lukijoitaan ruotsalaisiin raviurheilijoihin. Tällä kertaa esittelyssä on lähellä Rommen ravirataa valmentava ja ennätyksiä rikkova Emilia Leo, 28. Vaalea ponihäntä selän päällä keikkuen kiinnitti ravipelaajien huomion jo vuosia sitten, nuori tyttö ajoi poikkeuksellisen hyvin ja paljon voittoja. Viime vuonna Emilia Leo ajoi jo 118 voittoa, joka on kaikkien aikojen suurin määrä naisajajalta Ruotsissa.

Emilia Leo, mitä elämääsi juuri nyt kuuluu?

”Ostin hetki sitten oman tilan, jossa pidän parhaillaan kuuden hevosen valmennustallia. Olen omasta paikasta totta kai aivan superinnoissani. Se sijaitsee todella lähellä kotirataani Rommea, jossa maanantaina palaa tauolta tallini miljonääri Sign Me Up.”

”Tavoite olisi saada talliin lisää karsinoita, että minulla kaikkiaan 20 hevoselle paikat.”

”Ennen tätä työskentelin seitsemän vuotta hevosenhoitajana Claes Sjöströmillä, Mattias Djusella ja muutamassa pienemmässä tallissa.”

Ajat myös paljon laina-ajajana?

”Ajan ja ratsastan niin paljon kuin ennätän. Minusta on yhtä mukavaa istua kärryillä kuin kisata ravia monté-satulasta.”

Ehditkö harrastaa jotakin hevoslajien ulkopuolella?

”Aikani ei todellakaan riitä muuhun kuin raveihin ja ravureihin.”

 

Mitä voit kertoa keskiviikon hevosistasi Solvallassa?

”Muutamalla pitäisi olla erityisen hyvä mahdollisuus sijoitukseen, mutta voittoa en pysty lupaamaan.”

Stefan Melanderin tallin Air Space (lähtö 3) teki hienon uransa avausstartin viikko sitten. Nelivuotias voi olla siitä jo paljon parempi tänään.”

Drooping (lähtö 6) on myös Stefan Melanderilta. Guldklockanissa lähtörata on nyt kaukana seitsemäs. Hevonen on ollut hieman epätasainen, mutta jos löydän suotuisan juoksun sille, sijoitus kolmen joukkoon ei hämmästyttäisi.”

Jessica Simpssonin valmentama 8-vuotias ruuna Naughty Boy (lähtö 10) on saanut huonon lähtöpaikan radalle kahdeksan, mutta vahvuudellaan sillä on silti mahdollisuudet sijoittua tänään.”

 

Torstaina kilpailet Bergsåkerissa, mitä mielenkiintoista kerrot kolmesta hevosestasi?

Petri Salmelan tallin Cupido Sisulla (lähtö 4) on todella mukavaa päästä montéen. Se ei ole aiemmin kilpaillut satulasta, mutta uskon sen sopivan siihen hyvin.”

Brionia (lähtö 2) oli viimeksi vaisu viides ja lähtee nyt 20 metrin takamatkalta. Toivon parempaa.”

”Toinen Caroline Holm valmennettava Zazzi Royal Review (lähtö 3) en ole kilpaillut aiemmin. Se on saanut pikamatkalle hyvän lähtöradan ja lähtee matkaan ennätyskunnossa.”

Lisää teemasta: Vem är hon?