Kari Innasen valmentama Rysky kilpaili lauantaina Mikkelin Toto75-kierroksen kuudennessa lähdössä. Suuren suosikin kisa pilaantui laukkaan.

Kaikki näytti vielä Ryskyn ja tuttuun tapaan ohjastajana toimineen Samuli Innasen kohdalla hyvältä vielä alkumatkasta, kun kaksikko eteni keulapaikalle kontrolloimaan lähtöä. Jo kisan alussa Rysky haparoi, mutta selvisi nopeasti raville. Väärä askellaji yllätti uudemman kerran viimeisellä takasuoralla, ja kuski käänsi hevosen turvakaistalle.

Lähdön jälkeen valmentaja Kari Innasella oli ikäviä uutisia kerrottavanaan.

”Toinen takajalka on vammautunut jostain”, Innanen sanoo harmistuneena. ”Radan eläinlääkäri J-P Närhinen tutki Ryskyn ja lääkitsi kipulääkkeellä, mutta vielä on vaikea sanoa mitään diagnoosia. Muutama vaihtoehto siinä lienee. Se ei kanna lainkaan normaalisti toista takajalkaansa.”

Loukkaantuminen tietää huilia viime aikoina hienosti menestyneelle Ryskylle. Kari Innasen mukaan hänen poikansa, ohjastajana toiminut Samuli Innanen, osasi kertoa, että ori loukkasi todennäköisesti jalkansa juuri ennen viimeisen takasuoran laukkaa. Muutenkaan hevonen ei ollut lauantaina tuntunut aivan omalta itseltään.

”Se otti pienen hypyn jo alussa keulaan siirryttyään. Sen jälkeen Rysky ei kuulemma tuntunut ihan sataselta. Katsoin, kun Holopaisen Esa ajoi Ierikan Ryskyn rinnalle, niin ori ei näyttänyt normaalilta siinä kohtaa. Vamma tuli kuitenkin varmaan juuri ennen laukkaa, jonka vuoksi hevonen puolustautui laukkaamalla.”

Tieto loukkaantumisesta vetää tietysti Innasen mielen matalaksi. Rysky on aloittanut uransa komeasti voitettuaan ennen lauantaita puolet 14 startistaan.

”Kyllä jaksaa potkia päähän”, Innanen tuskailee. ”Vamman laatuhan varmistuu, kun pääsee klinikalle kuvauksiin ja tutkimuksiin. Toivottavasti vamma on korjattavissa, niin katsellaan syksyllä uudestaan.”¨