Lauantaisella Mikkelin Toto75-kierroksella loukkaantunut Rysky joutuu useamman kuukauden sairauslomalle.

Suosikkina viikonlopun kisaan lähteneen oriin ura on alkanut mainiosti. Se on voittanut puolet 14 startistaan, mutta viimeisin startti päättyi laukkaan. Valmentaja Kari Innanen epäili lauantaina tuoreeltaan, että hevonen laukkasi loukkaannuttuaan.

”Toinen takajalka on vammautunut jostain”, Innanen harmitteli tuolloin. ”Vielä on vaikea sanoa mitään diagnoosia. Muutama vaihtoehto siinä lienee. Se ei kanna lainkaan normaalisti toista takajalkaansa.”

Nyt hevonen on tutkittu eläinlääkärin toimesta, ja Innanen kertoo diagnoosin olevan hankosidevamma. Se tietää sitä, että Ryskyä tuskin nähdään radoilla ainakaan ennen loppukesää.

”Se lähti toipumaan, kuten taudinkuvaan kuuluu, että se rupesi astumaan toisella jalallaan”, treenari kertoo. ”Laajamittainen murtuma on tällä hetkellä poissuljettua, mutta vasta myöhemmin selviää kuvauksissa, jos siellä on jokin hiusmurtuma. Palaamme mahdollisesti radoille elo-syyskuussa. Haluamme antaa hevoselle aikaa, ja valmistelemme sen niin hyväksi kuin mahdollista.”

Vaikka Innanen on luonnollisesti hyvin harmissaan Ryskyn kauden katkettua, hän jaksaa pysytellä positiivisena.

”Onhan Rysky onneksi vielä nuori hevonen. Täytyy antaa sille vielä uusi mahdollisuus, kun nyt kävi näin.”

Lue myös: Ryskyn laukkaan löytyi syy – sairausloma edessä