Sääennustuksen Suomen mestari Arto Ali-Eskola kertoi juhannuksen jälkeen Hevosurheilulle kuninkuusravien sään.

Marttilassa, reilun 40 kilometrin päässä Turusta, asuva Arto Ali-Eskola on sääprofeetta ja ITE-taitelija. Hän on tehnyt mm. Metsämäen raviradan pysäköintipaikalla sijaitsevan Kirppu-patsaan. Sääprofeettana hän on voittanut Suomen mestaruuden. Juhannuksen jälkeen hän teki Hevosurheilun pyynnöstä ennusteen Kuninkuusraveihin.

Ali-Eskola korosti, että niin pitkältä on vaikea ennustaa päiväntarkkaan, mutta totesi kuninkuusraviviikon säätyypin olevan helteinen, ja uskoi sen säilyvän myös viikonloppuna. Alustava viikko on todellakin vietetty hellelukemien tuntumassa ja juuri nyt, perjantaina kello 10.54, Metsämäen maalipaalun lämpömittari näyttää 29 celsiusta – paaluun toki paistaa aurinko suoraan.

Joka tapauksessa Ali-Eskolan ennuste on toteutumassa. Tänään perjantaina Forecan mukaan lämpötila on ravien aikaan noin 23 astetta. Myös huomenna Forecan mukaan noustaan hellerajan tuntumaan, asteita on 22, mutta ajoittaiset sateet ovat mahdollisia – hetkellisesti jopa runsaat. Sunnuntaina lämpötila pysyy samoilla lukemilla, mutta sateen uhkaa ei ole näkyvissä.

Viime vuonna kaikki kotimaiset ennusteet kertoivat Joensuun kuninkuusravien olevan sateinen. Norjalainen sääpalvelu Yr.no sen sijaan ennusti, että sateita ei tule – ja oli oikeassa. Myös tänä vuonna Yr.no on osin eri mieltä Forecan kanssa, sen mukaan lauantainakaan ei sada.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit