Ohjastajakokelaiden kilpailua johtanut Arna Ruohomäki on vetäytynyt ajajakisasta. Taustalla on syyskuussa Satakunnan käräjäoikeudessa langetettu tuomio huumausaineen käytöstä.

Ruohomäki kertoo polttaneensa 2-3 kertaa kuukaudessa marihuanaa/kannabista unettomuuteen ja levottomuuteen.

25-vuotias taitava porilaisohjastaja on ajanut kilpaa enenevässä määrin ja kokeillut siipiensä kantavuutta valmentajana. Nyt häntä hävettää, että päihteitä tuli käytettyä.

”Haluan painottaa sitä, että en ole ikinä kannabiksen tai minkään muunkaan päihteen vaikutuksen alaisena ollut ravipaikalla tai käsitellyt hevosia siellä. Pidän pyhänä asiana, että hevosten käsittelyssä pitää olla täysin selvä pää ja muutenkin selvät sävelet, että pysyy tarkkaavaisena”, Ruohomäki sanoo.

”En hyväksy millään tavalla sitä, että hevosen kanssa kukaan toimisi päihtyneenä. Olen erittäin pahoillani asiasta, haluan pyytää anteeksi vanhemmiltani ja kaikilta yhteistyökumppaneilta, kenen hevosia olen ajanut. Olen pahoillani koko raviurheilun puolesta tästä negatiivisesta asiasta.”

Arna Ruohomäki vetäytyi Salamakypärät-kilpailusta kisan johtopaikalta.

”Yhteistuumin Hippoksen kanssa tultiin tähän päätökseen. Ei ole tässä tilanteessa oikein toimia esikuvana ja roolimallina”, näillä näkymin myös Tie Tähtiin –ohjastajakisasta pois vetäytyvä Ruohomäki toteaa.

”Olen vastustanut kaikkea lääketeollisuutta sinänsä ja pyrkinyt luonnonmukaisiin menetelmiin kaikissa hoitotapauksissa. Suomalainen mies on vaan niin huono menemään lääkäriin”, Ruohomäki katsoo. ”Ja tyhmästi tuli tehtyä.”

”Olen saanut 15 päiväsakon tuomion käräjäoikeudesta, mikä pelästytti itseäkin. Kannabiksen käyttö ei voi jatkua, olen ottanut virheistä opikseni.”

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Yle.