Urheilutoimittajain Liiton valinnat lajien parhaiksi urheilijoiksi ovat selvillä. He ovat ratsastuksessa Henri Ruoste ja raviurheilussa Santtu Raitala.

Pihtiputaalainen Santtu Raitala, 28, ajoi viime kaudella uransa parhaan vuoden. Lopputuloksena oli ajajaliigan voitto 279 täysosumalla kaikkien aikojen nuorimpana ajajana.

Vuoden raviurheilija –kunniataulukossa tiheimmin nähty nimi on Jorma Kontio. Hänet on valittu ennätykselliset 26 kertaa. Raitalalle valinta on ensimmäinen laatuaan.

“Tuli tavallaan puun takaa”, Raitala kuvaili valintaa. “Aamulla tuli kavereilta viestiä, mukava fiilis. Jomppe on ollut ansaitusti monesti Vuoden raviurheilija. Sillaikin tosi kiva päästä listalle mukaan.”

Turusta kotoisin oleva kouluratsastaja Henri Ruoste nosti Suomen takaisin lajin huipulle ratsastamalla Rotterdamissa elokuussa EM-kilpailuiden finaaliin ja loppukilpailun sijalle 15. Ratsuna oli erityisen kuuma ja herkkä ratsu Rossetti.

Henri Ruoste ja Rossetti EM-kisoissa kesällä 2019. Kuva: Peter Nixon, FEI

 

Ruoste on syntynyt vuonna 1982, ja hän muutti ulkomaille valmentautumaan ja työskentelemään vuonna 2001. Nykyään hän asuu Saksassa, jossa pitää korkealuokkauista kilparatsastus- ja myyntitallia vaimonsa Senta Kirchhoffin kanssa.

Varsinaista Urheilugaalaa juhlitaan Hartwall Areenassa torstai-iltana.

Ravivuoden 2019 parhaat julkistetaan lauantaina Tampere-talossa. Vuoden hevonen –äänestys on avoinna aina gaalailtaan asti.

Päivitetty ke klo 11.49. Lisätty Santtu Raitalan kommentti.