Zarenne Fasin kuskia Finlandia-ajoon ei vielä julkistettu, mutta kaikella todennäköisyydellä sitä ajaa viimevuotinen voittokuski Santtu Raitala.

”Taustajoukkojen kanssa ollaan yhteydessä, mutta mitään ei sovittu, kun ei ollut vielä kutsuakaan. Sanoin tietysti, että ilman muuta ajan mielelläni Zarennea, jos se tulee”, Santtu Raitala kertoo Hevosurheilulle kutsun tultua.

Finlandia-voiton jälkeen hänen piti ajaa Zarenne Fasilla viime syksyn seuraavakin startti, mutta koronarajoitusten kiristyminen esti lähdön Ruotsiin. Hevosta Raitala on kuitenkin seurannut koko ajan tarkkaan.

”Ilman muuta olen katsonut jokaisen lähdön. Se on vähän sellainen hassu hevonen, niin kuin Jerrykin (Riordan) sanoo, ettei pääse oikeaan mielentilaan, jos ei pääse kunnolla kilpailuun mukaan. Silloin se voi näyttää huonommalta kuin onkaan. Matkavauhdin aaltoilevaisuus on sitä vastaan”, Raitala analysoi.

Siksi hän ei ole suuremmin huolissaan sijoituksellisesti huonosta kenraaliharjoituksesta viime lauantaina Halmstadissa. Juoksusta tuli Zarenne Fasille täysin vääränlainen, ja sen voi nollata.

”On tietysti iso etu, että on ajanut hevosta aikaisemminkin. Menestys riippuu tietysti lähtöpaikoista ja siitä, miten juoksu lähtee menemään. Jos se menee sopivasti, Zarenne Fasilla on mukavia avuja käytettävissä.”

Lue myös: Nyt se varmistui- Zarenne Fas puolustaa voittoaan Finlandia-ajossa

Lisää teemasta: Finlandia-ajo