Seinäjoki Racen voittaneen Atupemin kärryillä istui Santtu Raitala, jonka suoritusta Eija-äiti jännitti katsomossa.

”Tai no, lähinnä kuuntelin sen lähdön ja kyselin muilta, miten menee, laukkaako se. En pystynyt katsomaan. Katson sen kohta Toto-tv:n arkistosta”, Eija Kinnunen nauroi heti voittajaseremonioiden päätyttyä.

”Kyllä tää itkettää ja naurattaa yhtä aikaa. Olen onnellinen myös Anteron (Tupamäki) puolesta. Ymmärrän, miltä hänestä tuntuu kasvattajana. Tämä on myös kaikkien kasvattajien voitto, lapsen kasvattajan ja hevosen kasvattajan. Raha ei merkitse mitään, kun näitä kasvatetaan suomalaiselle hevosurheilulle”, hän linjasi.

Erityisesti Kinnuselle on jäänyt mieleen ravilähtö, jonka poika voitti hänen omalla kasvatillaan.

”Se se vasta tuntui hienolta, vaikka ykköspalkinto ei tainnut olla kuin 500 euroa.”

Atupemia luonnehdittiin ratahaastattelussa lungiksi, loppuun asti puristavaksi työntekijäksi. Eija Kinnunen sanoo, että samat määreet sopivat hänen poikaansa.

”Santtu on juurikin samanlainen. Hän ei ole yhtään äitiinsä tullut. Santtu ei pärjäisi kilvanajossa, jos hän olisi perinyt minun hermoni. Mutta loppupelissä, emälinja ratkaisee aina!” puhelimen pärinästä päätellen lukuisia onnitteluviestejä vastaanottanut Kinnunen vitsaili.

Raitala tuuletti Seinäjoki Racen voittoa. Kuva: Anu LeppänenRaitala tuuletti Seinäjoki Racen voittoa. Kuva: Anu Leppänen