Satu Haaraojan tallissa Ylivieskassa riittää hyvin hevosia, vaikka opetettavia varsoja tuli tänä vuonna vähemmän kuin viime syksynä.

”Viime vuonna opetettiin toistakymmentä varsaa, nyt vain kaksi. Liekö ihmiset koronan takia opettaneet enemmän itse?” Satu Haaraoja pohtii.

Mieluisia hevosia tallissa kuitenkin riittää. Keskiviikkona vahvuuteen liittyi viime vuoden kriteriumfinalisti Lucas ja pari viikkoa sitten Tesslove. Lucas on startannut tällä kaudella vain kahdesti ilman menestystä.

”Lucas jännittää radalla ja porukassa ja tuli meille, että pystytään ajamaan koko ajan radalla porukassa. Hevonen on päällepäin terve ja hyväkuntoinen. Yhdellä sen osakkaalla on ollut meillä toista vuotta varsa”, Satu Haaraoja valottaa valmentajanvaihdoksen taustoja.

”Tesslovella taas oli jaloissa jotain häikkää, ja se oli pari kuukautta kotona. Nyt on ajettu pari viikkoa nätisti hölkkää. Kivan oloinen tamma”, Haaraoja lisää.

Tallista löytyy myös neljä Jani Suonperän hevosta: kirkkaimpana tähtenä tappioton, mutta tänä vuonna myös jalkaongelmien takia starttaamaton Landen Paukku.

”Hyvältä se nyt vaikuttaa, on rekeä vetämässä tällä hetkelläkin. Aloitus menee kuitenkin ensi vuoden puolelle”, Satu Haaraoja kertoo perjantaiaamuna.

Tieto Lucaksen kilpailutietoihin Heppa-järjestelmässä