Erno Gardemeisterin Konepalvelu Erkco Oy:n omistama ja Juha Utalan aiemmin valmentama kaksikko on vaihtanut valmentajaa. Ruunat hakevat maisemanvaihdoksilla uutta puhtia otteisiinsa.

”Sebastian Journey on liisattu Tampereen seudulla vaikuttavalle Sari Orreveteläiselle. Italiano Boko puolestaan on myyty”, Gardemeister kertoo.

Sebastian Journeyn voittosumma on vajaat 75 000 euroa ja ennätys 11,1aly, jonka se juoksi viime keväänä Solvallassa. Ruunan statistiikka 45 startissa näyttää 5-6-4. Orreveteläinen vastaa jatkossa itse Sebastian Journeyn valmennuksesta.

Italiano Boko on painellut lyhyen matkan aikaan 13,0a ja tienannut reilut 38 000 euroa. Sen valmentaja ja uusi omistaja on mäntsäläläinen Janne Puustinen, 45.

”Olen seurannut raveja 35 vuotta, ja nyt valmistui avovaimon kotitilasta lohkaistulle kotipaikalle Mäntsälänsaarelle oma talli. Siellä on nyt vanha suomenhevonen, tyttären poni ja sunnuntaina haettu Italiano Boko”, Puustinen kertoo.

”Haettiin helppoa, kivaa ja kilttiä harrastehevosta, ja sellainen saatiin. Hevonen on juuri sellainen, kuin Jyrki (Tammimetsä) ja Juha (Utala) kertoivat.”

Siviilitöikseen Stora Ensolla aaltopahvihommia tekevä Janne Puustinen ja hänen avovaimonsa ovat aikaisemmin olleet mukana kimppahevosissa, joista paras on ollut Amaretto Scoop. Viime syksynä Puustinen suoritti vastuuvalmentajakoulutuksen, ja Italiano Boko on hänen ensimmäinen oma valmennettavansa.