Seinäjoella kisataan  lauantaina 30.4. kahdeksatta kertaa 60 000 euron ykköspalkinnosta. Radan toiminnanjohtaja Pertti Immosen mukaan viimeisen seitsemän vuoden aikana tehty työ on alkanut kantaa hedelmää.

“Tämä on ensimmäinen vuosi, kun hevosten taustavoimat ovat ottaneet aktiivisesti yhteyttä ja kertoneet halustaan saapua Seinäjoelle kilpailemaan.  Hyviä tulijoita olisi kahden lähdön verran”, Immonen iloitsee.

Immosen mukaan yksistään sunnuntaina 17.4. on käyty keskusteluja kolmen uuden kilpailusta kiinnostuneen huippuravurin taustajoukkojen kanssa.

Suomen kansainvälisen kisakauden avaavan lähdön osallistujista ovat tiedossa Bret Boko, Donna di QuattroEdward Ale, Quid Pro Quo ja Sweden Cup -voittaja Ringostarr Trebb. Viime vuoden voittaja Quick Fix saapuu Seinäjoelle puolustamaan voittoaan.

Immosen mukaan tämän vuoden Seinäjoki Race -kilpailussa nähtäneen neljä suomalaisravuria. “Haluamme että suomalaisravureilla on mahdollisuus osallistua kisaan. Vaikka kevään isot kilpailut ajetaan viikon välein, hyviä hevosia näyttää riittävän kaikkiin ajoihin. Helsinki-ajossa nähtiin hieno kilpailu, Porin Kultaloimesta tulee upea ravilähtö ja suomalaisilla löytyy kiinnostusta tulla myös Seinäjoelle.”

Helsinki-ajoa Immonen katseli hyvin mielin. “Voittaja Oniriquelta onnistui kaikki. Jontte Boy näytti siltä, mitä sen tuleekin olla. Bret Boko näytti olevan nousukunnossa, hieno lähtö.” Seuraavista osallistujavalinnoista Immonen lupailee tietoja “alkuviikon aikana”.

Seinäjoki-ajon voittaja on viime vuosina nähty usein Finlandia-ajossa, mitään automaattista lupausta kisapaikasta ei Seinäjoen voittajalle ole kuitenkaan luvassa.

 

Seinäjoki-Race

Ajettu vuodesta 1975 Seinäjoki-ajo -nimellä
Kilpailtiin vuosina 2009 – 2015 nimellä Grand Prix d´Etain Royal Seinäjoki Race
Kilpailumatka 2100 metriä autolähetyksellä
Vuodesta 2009 ensimmäinen palkinto on ollut 60 000 euroa

Viime vuosien voittajat:
2009 Camilla Highness/Peter Ingves 13,8
2010 Ladakh Jiel /Ari Moilanen 13,3
2011 Red Hot Dynamite/Daniel Olsson 13,7
2012 Marlon Om/Pietro Gubellini 14,0
2013 Nesta Effe/Roberto Vecchione 14,4
2014 Prussia/Pietro Gubellini 12,4
2015 Quick Fix/Tuomas Korvenoja 12,7