Kotimainen kansainvälisen kilpailukauden startti Seinäjoki Race jää tänä vuonna ajamatta ainakin alkuperäisenä päivänä 18. huhtikuuta, mutta tällä tietoa se jää ajamatta kokonaan.

”Se on todennäköisin vaihtoehto”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo. ”Toki tutkaillaan siirtomahdollisuutta tämän vuoden puolelle, mutta se on käytännössä tunnustettava, että syksypuolella on odotettavissa monenmoisia siirtopaineita näiden lähiviikkojen takia.”

Seinäjoki Race olisi ajettu 70 000 euron ensipalkinnosta 2100 metrin ryhmäajona. Lähdön ajaminen pelkästään kotimaisin voimin ei tule radan johdon mukaan kyseeseen.

”Meidän väki haluaa säilyttää kisan statuksen ja profiilin samanlaisena, ei ole kompromissiratkaisua.”

”Miksei se kansallinen lähtökin voisi olla yksi vaihtoehto, mutta se tuli aika selvästi, kun hallituksen kanssa juteltiin asioista, että paras vaihtoehto on tämä. Onhan tämä tilanne ylipäätään niin poikkeuksellinen, että tämä ratkaisu kestetään ja on selväpiirteisempää katsoa ensi kevääseen.”

Koska kyseessä on kansainvälinen kutsukilpailu eikä koronavirustilanteen takia ulkomaisten hevosten liikkuminen Suomeen tulisi kyseeseen, vaihtoehdot olivat vähissä.

”Meidän historian tietäen Italian suunta on ollut kysymysmerkki jo pidempään. On jo jonkun aikaa näyttänyt siltä, että tässä vallitsevassa tilanteessa ulkomaisia hevosia ei olisi mahdollista saada.”

Jyri Saranpää sanoo, että luontevaa sijaintia Seinäjoki Racelle ei kuninkuusravien jälkeen löydy eikä ”kalenterishow’ta haluta alkaa sekoittamaan enempää”.

”Kuninkuusraveja tehdään täysillä, vaikka siinäkin on käänteitä odotettavissa, epävarmuutta kun alkaa olla koko yhteiskunnassa. Sekin teettää omat mietteensä. Seinäjoki Racen osalta tuli ihan selväksi, että kuninkuusraviviikonloppu ei ole sille vaihtoehto. Mieluummin sitten useampi sellainen päivä, jolla on mahdollisuus tuottaa kuin laittaisi kaikki munat samaan koriin.”

Aiemmin tänään IS Ravit uutisoi, että Atupemille on tullut jännevamma ja hevosen koko kausi on vaarassa. Atupem oli saanut vihreää valoa Seinäjoki Racen järjestäjiltä kisan viimevuotisena voittajana, mutta nyt 18. huhtikuuta lakeudella ei nähdä sen enempää Seinäjoki Racea kuin Atupemiakaan.

”Tilanne on siinä mielessä harmillinen, että kotimainen tarjonta oli tavallaan vuosiin sellainen, että näköpiirissä oli runsaudenpulaa. Kuitenkin haluttiin pitää tästä kansainvälisestä statuksesta kiinni loppuun asti.”