Kuukauden ravurit
Kylmäveriset

Sheikki 28,1%

Tosi-Voima 18,7%

Välähdys 15,7%

Jemmatar 7,7%

Syneri 5,5%

Lämminveriset

Religious 27,2%

Valletta 13,2%

Rarity Red 13,2%

Fountain Dynamite 10,2%

T.Rex 7,7%

Hevosurheilun Kuukauden ravurit –verkkoäänestyksessä haettiin vuoden ensimmäisen kuukauden suurimpia onnistujia.

Suurimman äänisaaliin keräsi Matti Lautamäen valmentama Sheikki, joka voitti vuoden kaksi ensimmäistä starttiaan ja sijoittui kolmannessa tammikuun startissaan kolmanneksi. Tilipussi karttui upean menestyksen myötä yli 16 000 eurolla. Sheikki sai hieman päälle 28 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

”Todella hienolta kuulostaa”, Lautamäki innostuu. ”Suuri yleisö osaa arvostaa hienoa hevosta. Alkuvuosi on ollut ihan uskomaton. Olen yllättynyt ja tietenkin tosi tyytyväinen. Tiesin sen olevan kunnossa ja hyvä, mutta en olisi uskonut, että tällainen putki tulee ja noin kovissa lähdöissä pärjää.”

Kylmäverisistä toiseksi eniten ääniä keräsi Tosi Voima, joka ei tammikuun kolmessa startissaan erehtynyt kertaakaan. Mika Mäkelän valmentama ruuna kellotti viime kuussa myös uuden ennätyksensä, joka kirjataan nyt lukemin 27,3ake.

Kolmanneksi eniten ääniä kerännyt suomenhevonen oli vauhtihirmu Välähdys. Sen tammikuu oli kahtiajakoinen, kaikissa kolmessa startissa tuli laukka, mutta silti ori sijoittui jokaisella kerralla kolmen joukkoon, ja voittikin kertaalleen.

Lämminveristen puolella Nina Pettersson-Perklénin talliin matkasi kaksoisvoitto, joskin kakkossija jaettiin kahden saman äänimäärän saaneen hevosen kesken. Ykköseksi äänestettiin upeasti Ruotsissa esiintynyt Religious, joka keräsi reilut 27 prosenttia annetuista äänistä. Viisivuotias ori voitti kolmesta tammikuun startistaan kaksi ja sijoittui kerran toiseksi.

Kakkossijan jakoivat niin ikään Pettersson-Perklénin valmentama Valletta ja Emma Väreen treenaama Rarity Red, jotka kumpikin selvittivät tammikuun tappioitta. Ensin mainittu voitti molemmat starttinsa Ruotsissa ja jälkimmäinen tehtaili puhtaan hattutempun voittamalla kolme kertaa perättäin Vermossa.

”Oi, miten hienoa”, Pettersson-Perklén ilahtuu. ”Kuulostaa oikein hyvältä. Molemmat hevosethan on aloittanut vuoden hirmu hyvin. Vallettan kohdalla menestys on vähän enemmän yllättänyt, kun en oikein tiennyt, mitä odottaa siltä. Se on sellainen pieni taistelija. Sen meneminen noin hyvin on ollut todella positiivinen yllätys.”

Valletta jatkaa kauttaan perjantaina Solvallassa, Religious puolestaan lauantaina Mantorpissa.

”Vallettalle osui vähän ikävä lähtöpaikka”, Pettersson-Perklén harmittelee. ”Se on kuitenkin hyvässä kunnossa, ja matka on 2640 metriä, joten siinä ehtii tapahtua. Religiousillakin on vähän heikko lähtöpaikka noin kovaan lähtöön, mutta jotenkin luotan, että Erik (Adielsson) löytää hevoselle juoksupaikan, josta saa lopussa mahdollisuuden näyttää.”

Äänestyksessä annettiin kaikkiaan 235 ääntä.