Postilakon takia perjantain Hevosurheilu on luettavissa digilehtenä jo torstai-iltana. Luettavana on mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä Suomen Ratsastajainliiton että Suomen Hippoksen valtuuskunnan syyskokousten alle.

Perjantain Hevosurheilussa kuukauden suomenhevosena esitellään Apeli. Vain kaksi juoksijasuunnalle kirjattua suomenhevosoritta on palkittu ratsusuunnan jälkeläisistään, ja Apeli oli niistä se toinen. ”Sillä oli hienon hevosen ydin,” sanoo Apelin viimeinen omistaja Solja Virtanen.

Apelia katsotaan edelleen oikein hyvällä silmällä ratsupuolen sukutaulussa, erityisesti emänisänä. Yksi tavallista parempi ravurikin sen jälkeläisiin mahtuu, 21-aikainen Niko-Vokker. Ja vaikka Apelin kuolemasta on jo 16 vuotta, sen muistavat edelleen kaikki. Hevosurheilu kertoo, miksi.

Lue digilehti.

Joensuun raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen pitää voimakkaan puheenvuoron arjen ja tavallisten hevosihmisten puolesta.

”Meidän pitäisi pystyä tekemään jonkinlainen ulostulo siitä, että arkisin kilpailevien hevosten omistajat pysyisivät mukana lajissa. Juuri niiden hevosenomistajien lopettaminen on tehty helpoksi. Toivoisin, että sinne puolelle saataisiin lisäeuroja.”

Mitä Pykäläinen sanoo Veikkauksen palkintopotista ja sen jakamisesta? Kenen asennetta hän arvostaa? Minkälainen mahdollisuus on saada takaisin lajin pariin tallin ovet kerran jo sulkenut henkilö? Lue perjantain Hevosurheilu, niin tiedät.

Ähky, tuo hevosenomistajan painajainen, on yleisnimitys hevosen ruuansulatuskanavan häiriöille ja niiden aiheuttamille kiputiloille. Koska ähky johtaa pahimmillaan hevosen menehtymiseen, se aiheuttaa joka kerta omistajalle vähintään valtavan säikähdyksen.

Mutta mitä sen jälkeen, kun pahimmasta on selvitty, ja käsissä on toipilas? Hevosurheilu kertoo täsmävinkit ähkystä toipuvan hevosen ruokintaan ja hoitoon.

Minna Kauhanen hoitaa miehensä Jarno Kauhasen valmentamia hevosia. ”Sanasta hoitaminen voi tulla sellainen mielikuva, että no: se saa harjata ja taluttaa. Mutta kyllä hoitaminen pitää ihan kaiken sisällään, mitä hevosten kanssa tehdään. Pitää havaita sellaiset tilanteet, jos jotain on pielessä. Vastuu on aika suuri”, Kauhanen muistuttaa.

Kerromme myös SRL:n puheenjohtajan Mikael Forsténin ajatuksista viikonlopun syyskokouksen alla.

Postilakko on pysäyttänyt päiväjakelussa olleet sanoma- ja aikakauslehtien toimitukset. Tämän vuoksi Posti ei jaa myöskään Hevosurheilu- ja 7 Oikein -lehtiä. Hevosurheilu -lehden sivumäärää on laskettu lakon ajaksi. Kattavat lukuartikkelit julkaistaan lakon jälkeisissä lehdissä, joiden sivumäärää vastaavasti nostetaan.

Molemmat lehdet voi lakon aikana lukea verkosta vapaasti digilehtinä, ja tilaukset jatkuvat automaattisesti lakon keston verran eteenpäin. Kerromme nettisivuillamme tarkemmin, miten lakko vaikuttaa lehtien toimitukseen.

Digilehden pääset lukemaan täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.