Raviratsastuksen SM-karsinnat starttasivat tällä viikolla. Kylmäveristen ensimmäisen karsinnan voitti maanantaina Joensuussa Valppaus ja lämminveristen keskiviikkona Vermossa Social Network.

Social Network siirtyi Bea-Maria Puikkosen omistukseen ja hänen isänsä Pertti Puikkosen valmennukseen 11. heinäkuuta viime kesänä. Alla oli Jokimaan Monte Tähden voitto ja edessä Mikkelin SM-finaali, mutta siinä ruuna jäi harmittavasti ensimmäisenä ilman rahaa ollen kuudes.

Muutenkaan loppukausi ei täyttänyt täysin odotuksia, mutta keskiviikkona Vermossa nähtiin aivan uudesti syntynyt hevonen.

“Itse asiassa se on ollut jo Forssan (28.2.) startista asti tosi hyvä, mutta radalla tapahtuu sellaisia asioita, joihin ei voi vaikuttaa”, Bea-Maria Puikkonen aloittaa.

“Pidettiin talvitauko, iskä valmensi peruskuntoa, parannettiin ruokintaa kun opittiin tuntemaan hevosta ja on hoidettu sitä hyvin. Iskä treenaa kärryistä, ruunaa on käyty myös ratsastamassa ja se on mennyt pitkiä kävelylenkkejä perähevosena – vähintään 17 kilometriä joka toinen päivä. Paljon on annettu hankea, kun paikat on olleet uskomattomassa kunnossa. Peruskunto on nyt tosi hyvä.”

Silti keskiviikon voitto tuli omistajalle yllätyksenä.

“Hevonen oli lämmityksen jälkeen hyvin rauhallinen, mitä se ei yleensä ikinä ole, ja mietin silloin, että mikä on vikana. Kun Heidi (Kuossari) sanoi vielä pruuvin jälkeen, että se ei ravaa oikein hyvin, ajattelin, että varmaan se kävelee maaliin.”

“Sitten kun Target Kronos laukkasi vierestä ja Social Network meni keulaan, en uskaltanut enää katsoa lähtöä. Vaikka tiesin, että se on kunnossa, se löi minut ihan ällikällä. Katoksille asti kuuli, että se voitti”, Puikkonen nauraa.

Illalla perhe kokoontui vielä katsomaan lähdön yhdessä ja pohtimaan jatkoa.

“Äiti ja isä tekee valtavasti töitä hevosten eteen, ja he olivat tietysti iloisia, että hevonen oli näin hyvä ja voitti. Mutta erityisen iloinen isä sanoi olevansa siitä, kun näki minut niin onnellisena. Yhtä iloiselta en kuulemma näyttänyt Mikkelin jälkeen.”

“Nyt pidetään starttien välit kunnossa, kun hevonen juoksee ilman kenkiä, ja tähdätään näihin isompiin lähtöihin. Iskällä yksi Suomen mestaruus (Hertig Sundilla) kuulemma jo onkin, mutta toinenkin mahtuisi”, Bea-Maria Puikkonen lisää.

Lue myös: Jokimaan Monté Tähti vaihtoi omistajaa – jatkaa SM-finaaliin 

 

SM-karsinnat

Lämminveriset

7.4.               Helsinki
24.4.             Pori
26.4.             Oulu
15.5.             Kuopio
25.5.             Tampere
3.6.               Seinäjoki
12.6.             Jyväskylä
9.7.               Kaustinen
17.7.             Mikkeli (finaali)

Suomenhevoset

5.4.               Kuopio
14.4.             Helsinki
23.4.             Forssa
30.4.             Jyväskylä
18.5.             Tampere
28.5.             Turku
10.6.             Lahti
18.6.             Kouvola
25.6.             Härmä Power Park
15.7.             Pori
19.7.             Oulu
31.7.             Seinäjoki (finaali)

Suomen Hippos ry järjestää SM-kiertueet yhteistyössä raviratojen ja Suomen Montéohjastajat ry:n kanssa.