Finlandia-ajoon on enää yksi paikka jäljellä.

Toiseksi viimeinen kutsu meni hienosti kautensa aloittaneelle Sorbetille. Daniel Redénin valmentama 8-vuotias ori on voittanut viidestä tämänvuotisesta startistaan neljä ja sijoittunut kerran toiseksi. Valmentaja kertoo Vermon tiedotteessa, että voittoa lähdetään hakemaan tosissaan.

Readly Express on fantastinen hevonen ja olemme hävinneet sille monta kertaa, mutta Sorbet on kehittynyt valtavasti tänä vuonna. Emme ole luovuttaneet etukäteen”, Daniel Redén korostaa. ”Sorbet on kasvanut mukaan eliittiin. 1609 metriä sopii sille erinomaisesti ja viimeksi Sorbet näytti olevansa huippukunnossa, kun oli johtavan rinnalta vahva. Tulen suurin odotuksin Vermoon.”

Urallaan lähes puoli miljoonaa euroa kilparadoilta tienannutta Sorbetia saapuu ohjastamaan Örjan Kihlström.

Redénin tallista Suomeen saapuu myös Missle Hill, joka tekee ensiesiintymisensä Euroopan kilparadoilla, kun se kohtaa Glenn Kosmos Memorialissa muun muassa Graceful Swampin. Muscle Hillin jälkeläinen nakutti jo viime vuonna useamman 09-alkuisen ajan kotimaassaa Yhdysvalloissa.

”Missle Hill muistuttaa paljon Propulsionia, vaikka onkin paljon pienempi”, Redén vertailee. ”Minulla on sen kanssa suuret odotukset jatkoon, mutta tämä on vain tunnustelustartti ja opetellaan hevosta. Missle Hill on ollut talvesta saakka Ruotsissa, mutta ei ole vielä kilpaillut täällä.”

Viimeinen kutsu Finlandia-ajoon julkistetaan tänään iltapäivällä.