Keskiviikon lehdessä palaamme derbyfinaalissa 23. peräkkäisen voittonsa ottaneen Parvelan Retun juhliin ja tutustumme toiseen voitokkaaseen menijään, Night Guardiin.

Harri Koivusen tallista Pilvenmäki Specialin finaaliin yhtenä suosikeista lähtevä Night Guard ei oikein tunnu osaavan hävitä. Se on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki starttinsa, ainoassa tappiostartissaan se oli toinen.

Night Guardin voittoisa ura ei alkanut perinteisesti. Se kypsyi kilpahevoseksi vasta nelivuotiskauden lopulla. Hoitaja Heidi Vuori tunnustaa, ettei hän vielä vuosi sitten uskonut Night Guardin voittavan yhtään ravilähtöä.

”Ennen koelähtöä sanoin tallilla, että jos se joskus jonkun ravilähdön voittaa, niin se tuntuu sitten kyllä jo Elitloppet-voitolta. Olin niin toivoton hevosen suhteen, ihan suoraan sanottuna. Mutta se vaan yllättää ja yllättää, joka kerta. Se on ihan eri hevonen raviradalla kuin mitä se on kotona”, Vuori ihastelee.

Kerrankos sitä ihminen erehtyy. Voittamisen Night Guard osaa helposti. Nelivuotiskaudella ruuna ehti myöhäisestä aloituksesta huolimatta startata kuusi kertaa ja voittaa yhtä monta. Myös viisivuotiskausi sujui tappioitta koronataukoon asti. Ensimmäinen startti tauon jälkeen päättyi kakkostilaan. Sen jälkeen hevonen on jälleen kohennellut tikkurivistöään ottamalla kuusi voittoa peräjälkeen.

Tulevana lauantaina se jahtaa uransa toistaiseksi isointa palkintoa Pilvenmäki Special -finaalissa.

Keskiviikon Hevosurheilu kertoo, minkälaisia ongelmia hevonen kohtasi siirryttyään ratatallille ja miksi Harri Koivunen soitti taustajoukoille kahdesti, että vieläkö hevosen kanssa jatketaan yrittämistä.

Suomenhevosten derby oli odotetusti Parvelan Retun juhlaa. Viisivuotiaalle superlupaukselle ei vieläkään löytynyt pysäyttäjää, ei lähellekään. Ori tikkaa virheetöntä raviaan siroilla jaloillaan vastustamattoman tehokkaasti ja virheettömästi.

”Onhan sen ravi ihan täydellistä. Eihän sellaista ole kellään ja sitä tulee kuin koneesta. Kaarteissakaan se ei lyö jalkojaan, ei kolhi mitään, suojia ei tarvita. Kaikki kilpailut on juostu kengillä. Jos ne joskus pois otetaan, tulee varmasti melkoisesti vielä lisää vauhtia”, valmentaja ja osaomistaja Petri Laine arvioi.

Hevosurheilu palaa keskiviikkolehdessä Jyväskylän ravipäivän tunnelmiin ja menestyjien kuulumisiin. Uutisissa ennakoidaan muun muassa sunnuntairavien aikaistuvia alkamisaikoja ja tutustutaan Raviliiga-tilanteeseen, keskiviikkona Vermon derbykarsinnoissa kun vilisee raviliigalaisten hevosia.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.