Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoo keskustelleensa muun muassa Australian Maori Timen taustavoimien kanssa. 

Elitloppetin ensimmäisessä karsinnassa laukannut Maori Time jää jatkamaan kilpauraansa Euroopassa Stig H Johanssonin tallista, mikä oli tamman omistajan Fredrick Crewsin ja valmentajan Brent Lilleyn suunnitelmissa yksi vaihtoehto jo ennen Elitloppetia.

On mahdollista, että Australian nopein ravuri tullaan näkemään kesän aikana myös Suomessa. Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kävi jututtamassa lähdön jälkeen Maori Timen ohjastajaa Todd McCarthya.

“Alustava keskustelu on käyty, ja kuski vaikutti kiinnostuneelta sekä hevosen että oman osallistumisensa suhteen. Se olisi mielestäni kilpailun kansainvälisyyden kannalta hyvä”, Tiainen sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että St Micheliin on tarjolla vain kahdeksan paikkaa, ja palapeli muotoutuu tulevien viikkojen aikana hiljalleen.

Räväkän avauksen Elitloppet-finaalissa esittänyt, mutta kisan viimeiseksi jäänyt Pastore Bob kuuluu Tiaisen mukaan St Micheliin ehdottomasti.

“Finlandia-voittaja ja Elitloppet-finalisti, totta kai se kuuluu myös St Micheliin. Johan Untersteinerin tallissa on kuitenkin paljon hyviä hevosia”, Tiainen muotoilee.

St Michelin järjestäjillä ja suomalaisella raviyleisöllä lie yksi yhteinen erityinen haave: nähdä Readly Express St Michelissä lähtöauton siivekkeiden takana. Timo Nurmoksen lisäksi Tiainen kävi Elitloppet-viikonlopun aikana totta kai keskusteluja myös Elitloppet-voittaja Ringostarr Trebin valmentajan Jerry Riordanin kanssa.

Elitloppet-viikonloppuna paikan päällä hevosten taustajoukkojen kanssa keskustelemassa nähtiin myös Kymi Grand Prix’n Arto Hytönen. Kouvolan suurkilpailu siintää kalenterissa jo alle kolmen viikon päässä. Lisää aiheesta voit lukea erillisestä verkkojutusta.

Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 30. toukokuuta.

Pastore Bob johtaa. Kuva: Jarno Unkuri.

Pastore Bob kuumui uusilla päävehkeillä liikaa. Ensimmäinen 500 metriä kellotettiin sen nimiin lukemin 07,7 ja 1000 metriä 09,4. Lopulta Johan Untersteinerin valmennettava taipui finaalin viimeiseksi. Kuva: Jarno Unkuri

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›