Mahtavan 3-vuotiskauden viime vuonna juossut Staro Miami kilpailee seuraavaksi ensi perjantaina Teivossa. Aripekka Pakkasen valmentama tamma avasi kautensa viime kuussa ravattuaan Solvallassa komean voiton. Teivon lähtö on nykyään melko harvinainen aikatasoitus, joten hurjasta 384 386 euron voittosummasta huolimatta Staro Miami starttaa ainoastaan 20 metrin takamatkalta huomattavasti vähemmän tienanneisiin vastustajiin nähden.

”Sille on vähän hankala löytää järkeviä kilpailuja, emmekä halua sitä koko ajan reissuttaa Ruotsissakaan”, Pakkanen sanoo. ”Tässä sattui sopiva sarja, joten ajateltiin kilpailla ihan kunnon ylläpitämiseksi.”

Valmentajan mukaan Staro Miamia tullaan kesällä kilpailuttamaan tasaisen harvakseltaan. Suurin tähtäin on syksyssä, kun suuripalkintoiset ikäluokkakilpailut ratkotaan.

”Syksyllä on mielenkiintoisia kilpailuja Ruotsin puolella. Vähän kangastelee myös UET Grand Prix, jos pääsisimme sinne mukaan.  Koitetaan alkukesästä vältellä reissuhommia. Säästellään voimia syksyyn ja koitetaan löytää Suomesta muutamia sopivia kisoja.”

Kyseessä on vasta tamman kolmas kilpailu Suomessa. Molemmat aiemmista starteista päättyivät sen voittoon, ja Pakkanen uskoo vakaasti menestyksen jatkuvan.

”Kyllä sen kanssa pitää aina odottaa pärjäämistä. Nythän tämä on aikamoinen lahjasarja, vaikka vastustajia ei pidä koskaan aliarvioida. Pakkohan siltä on odottaa voittoa, jos mitään ei satu.”