Suomen Hippoksen valtuuskunta on hyväksynyt yksimielisesti peliyhtiöiden välisen yhteisymmärryspöytäkirjan.

Suomen Hippoksen valtuuskunnan lausunto sisäministeriölle kuuluu ytimekkäästi: “Valtuuskunta hyväksyy neuvotellun yhteisymmärryspöytäkirjan.”

Ennakkoon pitkäksi ja myrskyisäksikin ennakotu kokous oli asiallinen, rauhallinen ja sujuva. Hallitus tiivisti alkuperäisen esityksensä sanamuotoa jonka jälkeen valtuuskunta hyväksyi sen yksimielisesti. Useampi valtuuskunnan jäsenistä harmitteli kireää päätöksentekotahtia. Jäsenet saivat peliyhtiöiden välisen yhteistyöpöytäkirjan tiedokseen viime viikon perjantaina ja lausuntoa piti kokoontua sorvaamaan jo tänään tiistaina.

Käytännössä lausunto tarkoittaa sitä että hevospelit ovat mukana vuonna 2017 toimintansa aloittavan rahapeliyhtiön valmistelussa. Lopullisen päätöksenteon asiasta tekee Suomen Hippoksen valtuuskunta syyskokouksessaan peliyhtiöiden välisen integraatiotyön valmistuttua.

Kommentti: Asiallista ja jämäkkää

Suomen Hippoksen valtuuskunnan kokous oli asiallista ja jämäkkää päätöksentekoa. Uutta valtuuskuntaa luotsaava Olavi Haanketo on puheenjohtajana kokenut. Hyvä niin, vaikeat päätökset kaipaavat luotsia “joka on ennenkin ollut”.
Olen ollut todistamassa useampaa Hippoksen valtuuskunnan kokousta. Tämänkertainen kokous oli sellainen josta järjestön jäsenyhteisöjen jäsenet ja valtuuskunnan jäsenet itse saavat olla ylpeitä. Valtuuskunnan kokouksia on aiemmin vaivannut hetkin se että keskustelut karkavat käsiteltävistä asiosita ja aina ei ole äänestettäessä ollut selvää siitä mistä oikein äänestetään.
Hippoksen valtuuskunta osoitti tänään olevansa paitsi tehtäviensä tasalla myös raviurheilun vaatimien vaikeiden päätösten tasolla. On kiinnostavaa nähdä mihin kaikkeen tänä vuonna aloittanut valtuuskunta päätöksentekoelimenä kolmivuotiskaudellaan pystyy. Eväitä saattaa olla myös sellaisten päätösten tekemiseen jotka ovat aikaisemmilta valtuuskunnilta jääneet kesken.
– Jussi Lähde
päätoimittaja
Hevosurheilu

Lisää teemasta: Suomen Hippoksen valtuuskunta