Juhlaraveissa nostetaan esille ihmisiä, jotka ovat olleet yhdistyksen kehityskaaressa merkittävässä asemassa. "Lauri Malinen, Martti Keskinen, Erik Skutnabb ja edesmennyt Veijo Toivonen", Antti Karhila mainitsee esimerkkeinä.
Juhlaraveissa nostetaan esille ihmisiä, jotka ovat olleet yhdistyksen kehityskaaressa merkittävässä asemassa. "Lauri Malinen, Martti Keskinen, Erik Skutnabb ja edesmennyt Veijo Toivonen", Antti Karhila mainitsee esimerkkeinä.Kuva: Harri Lind

Suomen Ravivalmentajat ry 50 vuotta - "Juhlaravit ilman juhlia"

Lahdessa ajetaan tänään Suomen Ravivalmentajien yhdistyksen 50-vuotisjuhlaravit koronatilanteesta johtuen ilman yleisöä.

”Luvassa on tiivistettynä juhlaravit ilman juhlia. Haaveiltiin, että päivä olisi hyvinkin erityyppinen, että olisi seminaaritapahtuma ja ulkomaisia puhujia, mutta menemme viranomaistoiveet edellä”, yhdistyksen toiminnanjohtaja Antti Karhila toteaa.

”Itse raveja olemme teemoittaneet siten, että olemme halunneet nostaa semmoisia ihmisiä, jotka ovat olleet yhdistyksen kehityskaaressa merkittävässä asemassa. Kuten Lauri Malinen, Martti Keskinen ja Erik Skutnabb, jotka ovat olleet alkuaikojen puheenjohtajia. Myös edesmenneen Veijo Toivosen rooli on ollut hyvin merkittävä.”

Miten erilaiset valmentajakunnan haasteet ovat nyt Tuomo Ojanperän puheenjohtajakaudella kuin Martti Keskisen aloittaessa tehtävässä?

”Jos mentäisiin aikaan 5 vuotta ennen yhdistystä ja aikaan 5 vuotta jälkeen yhdistyksen perustamisen, siinä on huima ero nimenomaan siinä, kuinka paljon se muistuttaa nykyaikaista raviurheilua. Kilpailutoiminnan standardisoiminen on ollut alkuaikojen haaste, tehdä tästä vakavasti otettavaa ammattia”, Karhila vastaa.

”70-luvulla pelivaihdot ja palkinnot nousivat. Valmentajat, ohjastajat poseerasivat ainakin naisten lehtien kansissa ja olivat suuria julkkiksia. Ei semmoista julkkista ollutkaan, joka ei olisi ollut Vermon raveissa. Kuten tiedetään, nyt tilanne on erilainen. Se, että ammattimainen raviurheilu pysyy Suomessa, on se suurin haaste. Jos liikaa ruvetaan tasapäistämään raviurheilua, siinä on riski, että nuori polvi katsoo, että Suomi ei olekaan oikea paikka toimia yrittäjänä. Tarvitsemme laajaa harrastajakuntaa, mutta ammattilaisten pitää pystyä toimimaan sillä tasolla, että he pystyvät hoitamaan velvollisuudet työntekijöitä ja yhteiskuntaa kohtaan. Se on mun mielestä se tärkein ammattimaisuuden mittari, että voidaan toimia vastuullisesti.”

”Koko lajin kehitys on valmentajien etu. Jos omistajilla menee hyvin, valmentajilla menee hyvin ja päinvastoin”, Antti Karhila lisää.

Millaisia terveisiä haluat toivottaa Suomen Hippoksen vastavalitulle hallitukselle?

”Mun mielestä Hippoksen uusi strategia antaa todella hyvät eväät lajin eteenpäin viemiseen. Sen mukaan kun toimitaan, niin hyvä tulee.”

Haastattelu julkaistu Hevosurheilussa 2.12.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi