Järjestyksessä 19. suomenhevoskasvatuksen seminaarissa Ypäjän Kartanon koululla pohdittiin kuka tulevaisuuden suomenhevosen kasvattaa ja miten sellainen ostetaan,  jos ja kun uudet hevosihmiset ovat kaupunkilaisia ja muutenkin uusia?

Tätä pohdittiin panelistien kesken ja yleisökin osallistui keskusteluun.

Miten isojen hevoskimppojen jäsenet saataisiin ostamaan seuraavat hevoset?  Mikä on paras tapa myydä hevonen? Entä ostaa?

Tietoa tulee lisää nopeutuvaa tahtia, mutta taitoa tarvitaan yhä.

Eläköitynyt jalostusjohtaja Terttu Peltonen on jokavuotinen alustaja seminaarissa. Hän alusti tulevaisuustutkimuksesta. Tarvitaan hevosenomistajia, valmentajia ja hevosia, jotta hevosurheilu voisi jatkua. Mitä lajimarkkinointiin taas tulee, tulevaisuustutkijat ovat sitä mieltä, että tarvitaan tavoite, tietoa ja syvä ymmärrys hevosesta, mutta myös sitä, että milleniaanien sukupolvi haluaa julkkiksen, tarinan ja sankarin. Brändin.

Paneeli koostui ravikuningas Costellon taustajoukoista.  Heistä, jotka ovat kasvattaneet, valmentaneet ja kilpailuttaneet sen.  Oriin taustoista kertoivat niin kasvattajat Heli ja Matti Säteri, omistaja-valmentaja Ville Herttua kuin kuski Risto Tupamäki.

Lisää aiheesta tulevan viikon paperilehdessä.