Anne Luttinen vahvisti Hevosurheilulle maanantai-iltana, ettei tähtitamma Ranch Kellyä nähdä enää tositoimissa raviradoilla.

Viime vuoden ravihevoseksi valittu kaksinkertainen ME-tamma Ranch Kelly astutettiin kesällä Maharajahilla, joten monta kilpailua Ranch Kellyn ei enää pitänytkään kisata. Kaavailuissa mukana ollut Tammavaltikka jää väliin, joten 11-vuotiaan Ranch Kellyn viimeinen kilpailu oli Suur-Hollola-ajon finaali, jossa terästamma taisteli hurjalla suorituksella keulahevosen rinnalta toiseksi.

”Se sai jäädä terveenä sivuun radoilta”, Anne Luttinen aloittaa. ”Haikeat fiilikset tietysti, mutta tamma ansainnut tämän, niin huikea ura sillä takana. ”Liikutellut olen sitä koko ajan, ei voi yhtäkkiä jättää seisomaan. Eilen viimeksi ajoin tammalla ja kyllä se niin pirtsakka on, että haluaisi mennä.”

Ranch Kelly. Kuva: Roosa Lindholm

Klinikkakäynti toi positiivisia uutisia.

”Vajaat kaksi viikkoa sitten Väihkösen Leena tutki ja ultrasi tamman. Kaikki oli sillä hetkellä hyvin, ja pikku Marre on saanut alkunsa. Ajattelin silloin, että nyt on kilpaura sitten tässä.”

Ranch Kelly kilpaili urallaan 127 kertaa, voitti niistä 35 lähtöä ja tienasi 561 604 euroa.

Anne Luttisen hoivissa Mäntyharjulla valmentautuu kenties seuraava raviurheilun tuhkimotarina. Ainakin parhaalla mahdollisella tavalla 6-vuotiaan Loveya Fashionin ja Luttisen yhteinen taival alkoi, kun ensimmäinen startti treenistä toi heti voiton Jokimaalla maanantaina.