Kolme kertaa lämminveristen derbyn voittanut Pekka Korpi kantaa huipputammallaan ennakkosuosikin paineet rutiinilla. Silti nelivuotisikäluokan kärkikisa tuo konkarille kilpailukauteen erityisen latauksen.

”Siihen yrittää panostaa kaiken ja keskittyä. Nämä ovat sellaisia lähtöjä, joita ei pääse enää montaa kertaa yrittämään. Totta kai ne sykähdyttävät edelleen”, hän sanoo.

Mascate Matchilla on kaikki kunnossa ennen lauantain Suurta Suomalaista Derbyä.

”Tiistaina ajoin sillä hiitin, ja Massi tuntui siinä ihan normaalilta”, valmentaja kertoo raviliiga HIFK:n silmäterän valmistautumisesta.

Mascate Match on hallinnut ikäluokkaansa mielin määrin. Tamma on voittanut 27 startistaan peräti 23, ja on syytä muistaa, että se on kilpaillut jatkuvasti oman ikäluokkansa huippuja vastaan niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Viimeksi hevonen on kotimaassaan kärsinyt tappion viime syksyn kriteriumfinaalissa, jossa se oli kipeänä. Sen jälkeen se on voittanut Suomessa 11 lähtöä peräkkäin, näistä 10 keulapaikalta.

Tutuksi tullut juoksupaikka olisi varmasti mieluisa myös lauantain finaalissa.

”En tiedä keulapaikasta, mutta pakko on yrittää kovaa liikkeelle”, Korpi sanoo.

”Ei siitä voi ruveta pakittelemaan, voi muuten joutua pakittamaan viimeiseksi. Se on nopea lähtijä, ja normaalisti lähden sillä ihan reippaasti liikkeelle, kuten on nähty.”

Viitosradalta starttaavan Mascate Matchin lähtönopeuden ja kilpakumppanien kunnioituksen lisäksi Korvella on kiihdytykseen vielä yksi ässä hihassaan, sillä ykkösradalta ampaiseva American Hero valmentautuu samassa tallissa. Myös sillä piisaa lähtönopeutta.

Varsinaista tallipeliä tuskin nähdään, sillä hevosilla on eri omistajat, mutta American Herolla tuskin ajettaisiin keulasta Massia vastaan, joten siinä tilanteessa suosikin tie joukon veturiksi vaikuttaisi siloitellulta.

”Pakko senkin on koittaa tuolta paikalta kovaa liikkeelle, ja eiköhän Antti (Teivainen) yritä paikkaansa puolustaa”, Korpi ennakoi. ”Kohtuullisella juoksulla uskon American Heron olevan korkealla. Se on koko ajan parantanut. Ruunalla on vielä niin vähän startteja ja rutiinia, että uskon sen vielä kehittyvän.”

Vuonna -77 Viking Waylla, vuonna -78 Leo Frostylla ja vuonna 2015 Fabrice Duolla lämminveristen derbyn voittanut Korpi muistuttaa, että juoksunkulku on avainasemassa isoissa kisoissa.

”En minä voitosta osaa sanoa. Hevosella on kaikki hyvin, mutta jos jollain on parempi, niin eihän sille voi mitään. Siinä on monta hyvää hevosta, jotka voivat lähdön voittaa. Juoksunkulusta riippuu paljon.”