Poikkeusvuoden poikkeuksellinen kaksikko – Finlandia-ajo ja derby peräkkäisinä päivinä – takasi Vermon superviikonloppuun hienotasoista urheilua alusta loppuun. Hevosurheilussa palaamme Vermon tapahtumiin, mutta käymme myös 1000 kilometriä pohjoisempana tutustumassa Kari Aikioon.

Vermon superviikonlopun tunnelmat eivät ihan heti hevosihmisen mielestä haihdu. Mascate Match sai kruununsa derbyssä, jonka vei nimiinsä SE-ajalla 1000 omistajan riemuksi, Parvelan Retu teki mahdottomasta mahdollisen toivottoman lähtölaukan jälkeen, Santtu Raitala ohjasti Zarenne Fasin Finlandia-ajon voittoon ja Evartin peräkkäisinä päiviä niin Erkon pokaalin kuin Tähtisprintterinkin ykköseksi. Hevosurheilu palaa Finlandia- ja derbyviikonlopun tunnelmiin sekä jälkipeleihin laajasti keskiviikon lehdessä.

Vermontäyteisen viikonlopun muistelojen vastapainoksi todetaan myös, että Suomessa voi harrastaa raviurheilua monella eri tavalla. Kari Aikio työstää kotikasvattejaan 1000 kilometrin päässä Vermosta.

”Kasvatetaan hevosia, yritetään tehdä niiden kanssa virheiden lisäksi myös oikeita asioita, ja samalla päästään näkemään kehitys ihan varsasta kilpahevoseksi saakka. Kun itse kasvattaa, omistaa ja ajaa, niin ei voi ainakaan syyttää ketään toista, jos ei menestystä tule”, Aikio tiivistää.

Mies haluaa pitää hiljaista ja matalaa profiilia. Perhe ymmärtää, mistä on kyse. Monelle ulkopuoliselle sitä on vaikeampi selittää. Aikion tyttärelle Kirsille on joskus työpaikalla ehdotettu, että hyvin mennyt Vilahus pitäisi viedä ammattilaiselle treeniin.

”Siinä katoaisi samalla koko idea”, Kirsi arvioi. ”Isä saattaa hevosesta sanoa, että sen mummukin oli luonteeltaan samanlainen. Itsekin huomaa, että varsoissa saattaa olla emän piirteitä. Isälle touhuaminen hevosten kanssa on se juttu. Vieraalla treenarilla tekemisen ilo jäisi hommasta pois.”

Äänessä-palstalla Birgitta Packalén kertoo, miten hevoset auttoivat häntä suuressa surussa, ja uutisissa käymme läpi uudistuvaa Veikkauksen jackpot-käytäntöä.

Löydät lehdestä tuttuun tapaan myös vihjeet ja lähtölistat loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.