Kouvolan raviradan huipputapahtuman alustava ilmoittaminen päättyi tänään keskiviikkona ja Kymi GP -paletti rakentuu vauhdilla.

Lähtölista valmistuu lopulliseen muotoonsa sunnuntaina.

”Tämän hetken tilanne on se, että varmoja nimiä ovat Espanjan ihme Trebol, Ranskan ylpeys Timoko, Suomen mestari Seabiscuit, ME-ravuri Mellby Viking Ruotsista ja Finlandia-voittaja Univers de Pan”, Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen kertoo.

Aiemmin uutisoidun Lutfi Kolgjinin valmentaman Sweden Cup -voittajan Dante Bokon osallistumisesta ei ole saatu tuoretta vahvistusta.

Keskusteluja huippuhevosten taustajoukkojen kanssa käydään päivittäin. Kotimaisista hevosista erityisesti Reima Kuislalle siirtynyt Surprise Lord kiinnostaa kouvolalaisia.

”Reiman kanssa on puhuttu, että Surprise Lord saattaa olla toinen mahdollinen Suomen-edustaja Kymi GP:ssä”, Hytönen toteaa.

Kymi Grand Prixin lähtölistaan vaikuttaa muun muassa päällekkäisyys samana päivänä ajettavan Bodenin kilpailun Norrbottens Stora Prisin kanssa. Kouvolalaisten toivelistalle kuuluneista Bodeniin ovat menossa tällä tietoa menossa esimerkiksi On Track Piraten, armoitettu stayeri Sauveur ja valmentajista Daniel Redén.

Fabrice Souloylta on tarjottu meille Pascia l’Estia ja Stig H Johanssonilta hänen treeniinsä mennyttä Indigiousta, joka on startannut kahdesti Souloylta.”

Robert Bergh tarjosi Sweden Cupissa juossutta Global Moneyta ja Harper Hanoversissa juossutta Opitergiumia. Ne ovat ennakkolistalla, kuten muun muassa Quick Pro Quo.”

UET Trotting Masters -sarjaan kuuluva Kymi GP ajetaan lauantaina 18. kesäkuuta. Ensipalkinto on 85 000 euroa.

”Hyvä lähtö siitä tulee, seurataan vielä viime päivien ajan hevosten ja valmentajien ratkaisuja.”