Viikonlopun iso huomio keskittyy Jokimaalle. Maanantaina valmistuneiden välierien lähtölistoilta löytyvät hevoset, jotka jatkavat sunnuntain suureen Suomessa syntyneiden finaaliin, Suur-Hollola-ajoon.

Välierät ajetaan lauantaina osana Toto75-kierrosta 2140 metrin ryhmäajoina. Ensimmäisestä välierästä jatkoon ja 120 000 ensipalkinnolla ajettavaan finaaliin pyrkii muun muassa Atupem, jolle osui sisärata. Rattailla nähdään Santtu Raitala.

Kisan kuumimpiin suosikkeihin kuuluva Hachiko de Veluwe nähdään toisessa karsinnassa ajajanaan Jorma Kontio, joka ajaa Timo Nurmoksen valmentamalla hevosella myös muissa karsinnoissa, Gloria Webillä ja EL Fitzgeraldilla. Hachiko de Veluwe kiihdyttää liikkeelle radalta kaksi.

Ranch Kelly on mukana puolustamassa viimevuotista voittoaan kolmannessa välierässä numerolla seitsemän lähdössä, jossa kaksi rataa sisempää auton takaa suhahtaa matkaan Eliitti-voittaja Lexus Dream. Ykkösnumerolla aloittavan derbyvoittaja Benjamin Evon rattailla sairauslomalla olevaa Veijo Heiskasta tuuraa Mika Forss.

Suur-Hollola-ajon pisteytyksen mukaan 20 parasta saivat paikan suoraan välieristä. Jatkopaikkaa eivät kuitenkaan käytä Graceful Swamp ja Elian Web.

Nelivuotiaalla Graceful Swampilla syksyn isoihin kisoihin tähtäävä Erkki-Pekka Mäkinen valitsi sunnuntain Nelivuotispokaalin samasta 10 000 euron ensipalkinnosta kuin Suur-Hollola-ajon välierät.

Rättvikissä juuri kolmanneksi sijoittuneelle Elian Webille löytyy mieleisiä lähtöjä myös Ruotsin puolelta ja Suur-Hollola jää tänä vuonna väliin.

”Vielä tänä aamunakin mietittiin, mitä tehdään”, Janne Soronen kertoo. ”Päädyttiin kuitenkin jatkamaan Ruotsin puolella. Olisi tullut vain viikko väliä Rättvikin lähtöön. Se oli siellä sellainen kuin aateltiinkin, tuli kurkkuoperaatiopaussilta siihen lähtöön ja ihan asiallinen se oli. Tarkoitus oli ajaa jo Norjassa, mutta hevonen kävi vähän kipeänä leikkauksen jälkeen. Sairastelut ja operoinnit huomioiden hevonen oli kuitenkin hyvä kolmas. Voi olla, että tullaan vielä Suomeenkin, mutta sillä pääsee ajamaan tuolla lyhyellä kuljetuksella ja hyvillä palkinnoilla. Varmaan heinäkuun alkupuolella ajetaan seuraavan kerran.”

Suur-Hollola-ajon välierät, Lahti 29.6.2019

Suur-Hollola-ajon välierä 1, Jokimaa la 29.6.

Ryhmäajo 2140 metriä, 1.palkinto 10 000 e

1 Atupem/Santtu Raitala

2 Run For Royalty/Hannu Torvinen

3 Golda Paris/Antti Teivainen

4 Callela Lisbeth/Ari Moilanen

5 Callela Leonard/Petteri Joki

6 Jugador/Olli Koivunen

7 Gloria Web*/Jorma Kontio

8 Club Nord Elit/Iikka Nurmonen

9 Seabiscuit/Jukka Torvinen

10 William Birdland/Mika Forss

 

Suur-Hollola-ajon välierä 2, Jokimaa la 29.6.

Ryhmäajo 2140 metriä, 1.palkinto 10 000 e

1 Willow Pride/Mika Forss

2 Hachiko de Veluwe/Jorma Kontio

3 Top Of The World/Hannu Torvinen

4 Hotshot Luca/Antti Teivainen

5 Spade Ace Frido/Ari Moilanen

6 Edward Ale/Esa Holopainen

7 Cameron Evo/Olli Koivunen

8 Stoneisle Ocean/Tomi Haapio

9 Elliot Web/Tuomas Pakkanen

10 Sahara B Boy/Iivari Nurminen

 

Suur-Hollola-ajon välierä 3, Jokimaa la 29.6.

Ryhmäajo 2140 metriä, 1.palkinto 10 000 e

1 Benjamin Evo*/Mika Forss

2 Express Duo/Janne Korpi

3 Sue’s Photo/Santtu Raitala

4 Por Nie Rock/Antti Teivainen

5 Lexus Dream/Ari Moilanen

6 Jack Vader/Samuli Innanen

7 Ranch Kelly/Hannu Torvinen

8 North Lexus/Olli Koivunen

9 EL Fitzgerald/Jorma Kontio

10 Shadow Of Brisbane/Harri Koivunen

 

Lisää teemasta: Suur-Hollola-ajo