Lahden Jokimaalla ajettiin eilen Suur-Hollola-ajon alkuerät. Sääntöjen mukaan alkueristä välieriin pääsee kymmenen hevosta. 20 hevosta valitaan välieriin pistelaskun perusteella.

Mites tämä pistelasku nyt oikein meni, miten suoraan välieriin pääsevät hevoset on valittu, Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen?

”Pisteytyksessä on kolme kategoriaa. Viime vuoden voittosumma, kuluvan vuoden voittosumma ja kuluvan vuoden paras aika yli 2000 metrin matkalla. Näiden kolmen kategorian mukaan pisteytetään kaikki mukaan ilmoitetut hevoset ja sen jälkeen lasketan sijoituspisteet yhteen. 20 pienimmän yhteispistemäärän saanutta pääsee suoraan välieriin.”

Mitä ajattelet tämän vuoden Suur-Hollolan tasosta, nyt kun välieriin pääsevät hevoset ovat selvillä?

”Suomen lämminverikasvatuksen taso on korkea, siellä on monta hyvää hevosta, jotka pystyvät tienaamaan paljon rahaa. Eilen oli huippurata ja lämmin keli, tasaista 12–13-vauhtia hevoset nakuttelivat jo alkukilpailuissa. Eli kyllä voi odottaa, että välierissä ja finaalissa mennään hyvällä säällä kovaa. En usko, että tulostaso heikkenee yhtään aikaisemmista vuosista. Viime vuonna mentiin finaalissa tosi kovaa, uskon että mennään tänäkin vuonna.”

Alkuerien tuloksien yhteydessä kerrottiin yhdeksän suoraan välieriin etenevän hevosen nimet, ja mainittiin, että viimeisestä paikasta tuli tasapääjuoksu Vixpress Lin ja Cameron Evon kesken. Molemmille tuli sama kokonaisaika ja sijoitus. Kuinka yleistä on, että alkukilpailujen viimeisestä paikasta kisaa kaksi hevosta samoin tuloksin?

”En edes muista, koska olisi käynyt niin, että olisi jouduttu arpaan turvautumaan. Mutta eihän se käytännössä tule eteen tänäkään vuonna, todennäköisesti kyllä molemmat pääsevät mukaan. Zeus Kempkin on hyvin vahvoilla päästä vielä. Sillä oli myös sama aika, mutta heikompi sijoitus. Kuukausi on pitkä aika, kilpahevosille voi tulla kaikenlaista.”

Eli jos joku pistelaskun tai alkuerien perusteella mukaan päässeistä hevosista jää pois, niin mukaan nousee alkueriin osallistuneita hevosia kokonaisajan ja sijoituksen mukaisessa järjestyksessä?

”Kyllä. Näin on tapahtunut kaikkina aikaisempinakin vuosina, se on ihan normaali systeemi.”

Suoraan välieriin pistelaskun perusteella päässeet hevoset ovat:

1 – Elian Web
2 – Willow Pride
3 – Whole Lotta Love
4 – Big Headache
5 – Lewis Ale
6 – Sahara Sandstorm
7 – Lexus Dream
8 – Shadow Of Brisbane
9 – Hazelhen Hermes
10 – Minto’s Don Juan
11 – Better Boss
12 – Stonecapes Queila
13 – Majestic Man
14 – Ricocone
15 – Mainio
16 – Le Gros Bill
17 – Stoneisle Ocean
18 – Hotshot Luca
19 – Juiceman
20 –Joyride Luxi

Alkueristä jatkoon etenivät:

Twist Of Fate
Jack Vader
Top Of The World
Deangelo
Fast Time
Club Nord Elit
Knows Best
Dreambow
One Direction
Cameron Evo/Vixpress Li
Jos kukaan välierähevosista ei jää pois, ratkaistaan viimeinen paikka arvalla.