Tähen Toivomus yrittää kirkastaa sunnuntaina viimevuotista kolmossijaansa, mutta alkukesän tammakiireet saattavat näkyä oriin otteissa.

Tähen Toivomusta odotettiin jo Powerparkin Juhannusmailille, mutta siellä sitä ei nähty.

”Olen käyttänyt oria kolmesti viikossa Rautiaisen Terholla hyppäämässä, ja juhannusviikolla käytiin neljästi. Juhannuksen molemmin puolin oli kiireisimmät ajat, niin Härmä sai sitten jäädä”, Pauli Raivio perustelee.

”Kovaa hommaa se on hevoselle ja miehelle. Tänä aamuna lähdettiin 3.15, Terholla piti olla viideltä. Se riippuu siitä, mihin lähetyksiä lähtee. Joskus riittää, että ollaan perillä puoli kahdeksaltakin.”

”Olisiko tammoja nyt aloitettu 65 tai 66, se on ihan kohtuullinen määrä. Osa tammoista ei ole vielä varsonutkaan, joten eiköhän parikymmentä uuttakin vielä tule”, Raivio olettaa.

Miten ahkerointi siitoksessa näkyy sunnuntain kilpailussa, on valmentajalle arvoitus.

”Karsintajuoksusta jäi kuitenkin hyvä maku: Tähen Toivomus lopetti 700-800 metriä alle 20-vauhtia, ja ravi oli letkeämpää kuin näihin aikoihin vuosi sitten. Olisiko hyppyhommat notkistaneet”, Raivio pohtii.

Ellin Sisulla tammoja on ollut 14-15.

”Sillä olisi houkuttanut ajaa Suurmestaruus, mutta se jää valitettavasti tuleviin vuosiin. Ellin Sisu on sairastellut, ja sillä oli vielä viime viikolla sen verran kuumetta, että Mikkeli tulee nyt liian aikaisin”, Pauli Raivio sanoo.

Suur-Hollola-ravien lähtölistat valmistuvat tänään maanantaina.