Lahden seudulta löytyy tämän vuoden Suur-Hollola-ajoon monta potentiaalista menestyjää.

Suurimmat suosikinpaineet kantaa ruotsalaisvieras Elian Web, mutta moni nimeää ennakkosuosikikseen myös Le Gros Billin. Valmentaja Ari Vianderille kilpailulla on erityinen merkitys.

”Onhan se tunteita herättävä kilpailu, kun on 40 vuotta pyörinyt Jokimaan ympäristössä ja monta siinä pärjännyttä hevosta saanut varsana opettaa. Passionate Kemp ja Day Cruise ainakin tulee näin äkkiseltään mieleen”, Viander mainitsee.

”Le Gros Billille kisa on tänä vuonna kuitenkin vain yksi muiden joukossa, vaikka tosi iso kisa onkin. Ensi kertaa koitetaan oman valmennettavan kanssa tätä kisaa, ja se voi olla opintomatka – sekä miehelle että hevoselle.”

Valmentaja on kokenut kehäkettu, mutta Le Gros Bill 6-vuotias nousukas, joka tuntuu nostaneen täksi kaudeksi tasoaan pykälällä.

”Viimekertainen Vermon juoksu oli varmaan paras mitä se on tehnyt, se meni niin helposti niin kovaa (11,5). Sillä lailla se on mallillaan, eikä vastoinkäymisiä ole ollut sen jälkeenkään”, Viander kehaisee.

”Ihan hyvältä se tuntui jo nuorena, mutta isoissa kisoissa ei vaan onnistuttu. Samalla lailla ollaan tehty asiat koko ajan, ja hevosen on vaan pikku hiljaa kehittynyt. Ollaan saatu kurottua eroa muihin kiinni.”

Lauantain välierään Le Gros Bill starttaa 3 rataa Elian Webin ulkopuolelta radalta 6. Ari Viander ei lähde arvailemaan, miten lähtö ajetaan.

”Kyllähän tämäkin napakasti lähtee, ensimmäiset 200-300 metriä ratkaisee. Finaalipaikka on tietysti tavoite, mutta olisi kiva, ettei tarvitsisi ihan kaikkia paukkuja käyttää vielä välierään.”

”Tähän asti Le Gros Billille on käynyt kaikki juoksupaikat. Se on voittanut paljon lähtöjä johtavan rinnalta ja takaakin, mutta näissä porukoissa paikat vaikuttaa tietysti enemmän”, Viander lisää.

Uusia oljenkorsia ei Suur-Hollola-ajoon oteta käyttöön.

”Jenkkikärryjä on pari kertaa kokeiltu, mutta molemmilla tuli laukka. Vanhoilla kärryillä ja ilman kenkiä ajetaan kuten viimeksi.”

Lisää Suur-Hollola-ajon avainhevosten kuulumisia perjantain painetussa Hevosurheilussa!

Välierät ajetaan Jokimaalla lauantaina 4.7. lähtöinä 6-8 ja finaali sunnuntaina 5.7. lähtönä 7. Ravit starttaavat molempina päivinä kello 13.30.