Toissa vuoden kolmosen Joe di Maggion kohtaloksi koitui alkuerissä ykkösrata. Hannu Laakkoselta löytyy kuitenkin toinen jokeri: vasta 5-vuotias Knows Best.

Ennen alkueriä Knows Best ehti kilpailemaan vain kerran, ja silloinkin se jäi täysissä voimissa pussiin. Alkuerässä ruuna kiersi 4. parista ulkoa vahvan 900 metrin kirin.

”Startteja saisi olla alla enemmänkin, mutta tänä vuonna siihen ei ollut mahdollisuutta. Muuten kaikki on mennyt niin kuin piti, ja saatiin vielä ihan asiallinen lähtöpaikka välierään. Vaikea sanoa, miten juoksu menee. Knows Best lähtee lujaa, mutta nopeat avaajat on sisäpuolellakin. Selkäjuoksu on toiveissa”, Hannu Laakkonen pohtii.

”Knows Best on venyvä ja luotettava hevonen. Finaalipaikka on tavoitteena, vaikka supertosissaan ei olla vielä matkassa. Harppaus ikäluokkalähdöistä näihin lähtöihin on iso, ja toiveissa on pitkäikäinen kilpahevonen. Kiva kuitenkin nähdä, miten piisataan.”

”Ilmoitin lauantain balanssiksi ilman etukenkiä, mutta pitää vielä katsoa, millaiseksi rata menee jos sataa. Olisi ikävä, jos kaviot kuluisivat lauantaina niin, että mahdollinen finaali pitäisi ajaa kengät jalassa. Paras tietysti olisi, jos selviäisi hyvälle paikalle finaaliin kengät jalassa ja ne voisi riisua vasta sunnuntaina, mutta sitä ei voi tietää. Kaksipiippuinen juttu, elämän valintoja.”

Miten suuri hyöty kenkien riisumisesta on, siitäkään ei ole täyttä varmuutta.

”Edellisen kerran etukengät riisuttiin 3-vuotiskaudella kriteriumin karsintaan, ja silloin siitä ei ollut Tuomaksen (Korvenoja) mukaan suurta apua. Aikuisella hevosella se on kuitenkin eri asia, ja minusta  Knows Best on sen tyylinen hevonen, että siitä olisi hyötyä. Muuten en tietysti olisi sitä tekemässäkään.”

”Finaaliin olisi hieno päästä. Tuntuu, että Knows Best parantaisi toiseksi päiväksi – se on aina startin jälkeisenä päivänä niin älyttömän hyvältä”, Laakkonen perustelee

”Sijoitus finaalissa riippuu lähtöpaikasta. Jos on välierässä neljäs ja pääsee radoille 7-8 tai 11-12, ei ole mahdollista menestyä. Jos taas on kahden parhaan parhaan joukossa, voi olla korkeallakin.”

”Knows Best on hyväpäinen hevonen ja pysyy mukana missä porukassa tahansa. Se meni jo 3-vuotiaana 2600 metriä 13:a ja menee jossain kohtaa varmasti täyden matkan 11:tä”, Hannu Laakkonen uskoo.

 

Välieriin olisi kuulunut myös Laakkosen toinen hevonen, kisan toissa vuoden kolmonen Joe di Maggio. Se jäi ykkösradalta sisäpareihin eikä saanut koskaan kiritilaa.

”Se harmittaa, koska Jokke tuntuu nyt älyttömän hyvältä. Se ei vaan pääse ykkösradalta tarpeeksi kovaa liikkeelle.”

Suur-Hollolan välierän sijasta ruuna juoksee lauantaina enintään 150 000 euroa tienanneiden I divisioonan karsinnan. Valmentaja on menestyksen suhteen toiveikas, mutta…

”Matkavauhtia se vaatii, Jokke on sellainen diesel. Ja vetoapua – johtavan rinnaltakin se on ihan ok, muttei enää voita. Niin paljon se on kuolemanpaikalla mennyt.”

Varovaisen toiveikas Hannu Laakkonen on myös  Big Man Ev:n monté-debyytin suhteen.

”Se näytti todella hyvältä, kun Jenni (Kaija) kokeili sitä keskiviikkona ensi kertaa selästä”, Hannu kehaisee.

”Kärrylähdöissä se on ollut valtava pettymys. Harjoituksissa se tuntuu 50 metriä paremmalta kuin meidän muut hevoset, muttei anna sitä starteissa itsestään ulos. Sitten kun se sen tekee se menee mailin istumalla kymppiä.”

Lisää Suur-Hollola-ajon avainhevosten kuulumisia perjantain painetussa Hevosurheilussa!

Välierät ajetaan Jokimaalla lauantaina 4.7. lähtöinä 6-8 ja finaali sunnuntaina 5.7. lähtönä 7. Ravit starttaavat molempina päivinä kello 13.30.