Hevosurheilun perjantain kunkkarilehti ennakoi, mitä Joensuun kuninkuusraveissa tulee tapahtumaan ja nostaa esiin päälähtöjen potentiaaliset yllättäjät.

Savonlinnan väriläiskät Tuli-Karkelo ja Tapio Kukkonen lähtevät kuningatarkisaan kuvia kumartamatta. Runonlausumisestaan kaksoisvoittojen yhteydessä tunnettu Kukkonen tuo kisoihin oman mausteensa hevosmiesuransa kovimman paikan edessä.

”Olen ajatellut, että vedän omalla tyylilläni eteenpäin. Jos saadaan joku kiinnostumaan raveista ja tehdään ravitapahtumasta vähän interaktiivisempi, niin aina parempi”, Kukkonen hahmottelee.

Kukkonen kertoo ”Tuli-Karkelon lyötäneen zeninsä”. Lue lisää muidenkin pääsarjojen ensikertalaisten mahdollisuuksista perjantain numerosta.

Entä mitkä ovat Mokomanin, Jokivarren Kunkun ja Suivikkaan viime kuulumiset? Terho Rautiainen uskoo Suivikkaan olevan Joensuussa Mikkelin juoksua parempi perustellusta syystä.

Entä miten kovaa kajahtaa Haminan Neuvottomasta, kun Joiviri asettuu tammakisassa viivalle lähes unohdettuna? Perjantain numerossa esitellään kaikki päälähtöjen osallistujat.

Panelistitkin pohtivat, mikä hevonen yllättää 6809 metrin kokonaiskisassa. Asiantuntijoiden vastaukset vaihtelevat kiitettävästi.

Perjantain numerossa myös täydelliset käsiohjelmatiedot sunnuntain ylimääräiselle Toto65-kierrokselle ja vihjepaketit lauantaista keskiviikkoon.

Lähikuvassa joensuulaisen ravielämän tuntija Kirsti Kosonen, joka on nähnyt Joensuun kaikki Kuninkuusravit eli jo vuoden 1948 kilpailut.

Ajankohtaisuutissa kerromme Express Duon tilanteesta – miten voi Suur-Hollola-ajon sankari?

Pohjolan kuningaskisa Nordic King on saamassa muotonsa. Jo ensi suvena Härmässä on tarkoitus juosta 50 000 euron ensipalkinnosta siten, että finalistit seuloutuvat kolmesta kylmäverikarsinnasta.

Ypäjällä kisataan SM-mitaleista esteillä. Senioreiden mittelöstä on tulossa tiukka taisto, sen tietää ratsastusliitteen lukeva.

Tilaa Hevosurheilu kätevästi kotiisi kestona.

Tai osta näppärä näköislehti.