Mistä aineksista rakentuu Kuukauden hevonen? Tammaderbyn voittaja BWT Burnin Alive on sopiva sekoitus asennetta, tekniikkaa ja nopeutta.

Viime syksyn Villinmiehen Tammakilpailussa BWT Burnin Alive eli ”Ninja” voitti sekä karsinnan että finaalin, jossa se teki jo uransa toisen Suomen ennätyksen, 12,9ake. Viisivuotiskauteenkin on ehtinyt mahtua yksi suurvoitto, täysosuma Arvid Åvallin Tammaderbyssä hevosen parannettua huimasti karsinnasta loppukilpailuun.

Best Ladysta tuli keulapaikalta seitsemäs sija hevosen luultavasti kulutettua energiaansa jo ennen kilpailua kuljetusautossa odotteluun.

”Ninja haluaisi olla vaan kotona. Se syö ja juo kyllä autossa hyvin, mutta ei vaan viihdy, ja kuluttaa kyllä itseään tarpeettomasti”, hoitaja Tiia Pihamaa luonnehtii.

Ensi keskiviikkona kausi jatkuu tutuissa ympyröissä Vermon Tammatähdessä Toto65-rivin avauksessa. Ura ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta tarina jatkuu kohti entistä kovempia tehtäviä. Lue taustoittava laaja artikkeli kokonaisuudessaan perjantain lehdestä.

TV:ssä pyörinyt Selviytyjät Suomi tuli päätökseensä ja voittaja seuloutui. Suonenjoella vaikuttava Harri Konttinen on sen sijaan savolainen selviytyjä isolla S-kirjaimella. Teräsmies-logo ei miehen rintaa korista, mutta raviuransa hän aloitti yli 40 vuotta sitten. Huiman Pysten, Pimpomin, Savon Susannan ja monen muun ravurin takaa tuttu mies on ottanut kolhuja syövän ja olkapäävaivojen takia, mutta porskuttaa edelleen yhä toiverikkaana hevosmiestaitoa pursuten.

”Hevosmies on ikuinen optimisti. Tavoitteita on oltava, ei tätä muuten ole järkeä tehdä”, Konttinen paaluttaa.

Kuopio Stakes lähestyy. Millä miettein Markku Nieminen lähtee nelivuotiaillaan kahden hiitin kilpailuun Savoon?

Entä mikä mies on Victor Björkroth? Salamakypärä-ohjastajien esittelysarjassa vuoron saa kuuluisan ravisuvun vesa Kruunupyystä.

Ratsastuksen pääjutussa tavataan Belgiassa vaikuttava hevosalan ammattilainen Rosa Ruutsalo. Hän kertoo omaksuneensa ajatuksen, että kaikille hevosille on hinta – mutta silti osa kannattaa pitää.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtiversiona.