Perjantain Hevosurheilussa kirmataan kohti Killerin derbyä, kerrataan EM-kisoja ja kerrotaan, missä on kasvanut kenttäratsastuksen Suomen mestari ja hänen hevosensa.

“Heti ensimmäisellä ajokerralla siinä oli joku jännä tunne ohjiltaan, vaikka se ravasi huonosti. Kyllä sen tiesi, että jotain tässä on, jos jalan vaan saa kuntoon”, voitosta voittoon kulkeneen Humisevan valmentaja Tiina Mäkinen kuvailee ensimmäistä ajolenkkiään ruunalla.

Valmentajalleen ja laajalle kannattajajoukolleen ilonhetkiä muun muassa kuninkuusraveissa tarjonnut ruuna starttaa Killerin derbylauantain ensimmäisessä lähdössä. Jos kaikki on entisellään, valmentaja ei starttia kuitenkaan uskalla katsoa. Hän sanoo jännittävänsä aina startteja, mutta Humisevan kohdalla jännitys on noussut vielä uudelle tasolle.

”Käärin katoksella pinteleitä sillä aikaa, kun Tero (Lahtinen) ajoi koelähtöä. Kunkkareissa olin ohjastajien kopin takana kunnes Jokisen Juha tuli ja sanoi, että tule nyt jo pois sieltä.”

Perjantain Hevosurheilussa kerrotaan ruunan vaiheista ja myös Mäkisen omista taustoista. Killerin derbyä puolestaan ennakoidaan perinteisillä hevosesittelyillä.

Perjantain lehdessä kurkistetaan myös kenttäratsastuksen SM-kultaa voittaneen Suvi Järven taustoihin. Sekä hän että kultaratsu Orlanda II ovat pari vuotta sitten lopettaneen ylöjärveläisen Jutan tallin Jutta Kantarin kasvatteja.

”Suvi on sellainen, että pois tieltä risut ja männynkävyt. Hypätessä hänellä on draivi päällä, ja hän heittää ensin sydämensä esteen yli”, Kantar kiittää.

Miten Orlanda päätyi Järvelle, ja mitä Järvi tuumaa ulkomaille lähdöstä? Tämä selviää lehdestä.

EM-kisatunnelmien lisäksi perjantain ratsastusliitteessä vieraillaan Ville Vaurion luona ja katsellaan ratsastusta, joka on kuin buddhalaisen munkin istuntameditaatiota.

Uutispuolella kerrotaan, että väitöskirjatutkimuksen ensimmäisen osan mukaan matolääkeresistenssi on loiskohtaista. Lääkintää liipataan myös jutussa, jossa esitellään uusi mahdollisuus tallin desinfiointiin, joka on etenkin dopingvaroaikojen kannalta tärkeä asia.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.