Elian Web otti omansa Suur-Hollolassa kolmannella yrittämällä ja suoristi tulosriviinsä sijoitukset 3-2-1. Kylmäveristen Suur-Hollola-ajossa Evartti toi onnenkyyneleet taustajoukkojensa silmiin.

Vuonna 2017 Elian Web oli Suur-Hollola-ajossa kolmas, vuotta myöhemmin toinen. 2019 kisa jätettiin suosiolla väliin, mutta tänä vuonna Elian Web palasi Lahteen hakemaan Suur-Hollolan suurimmat setelit.

”Onhan se aika uskomaton suoritus ja kertoo hevosen hyvyydestä, kestävyydestä ja monipuolisuudesta, vaikka sillä on ollut, kuten joka hevosella, omat harminsa matkalla. Aina se vaan nousee ja tekee sen mitä pystyy”, Katja Melkko kiitteli 8-vuotiasta hevosystäväänsä, joka aloitti kilpailemisen jo 2-vuotiaana.

Lämminveristen finaalista tuli näin yhden hevosen ylistys. Janne Sorosen luotsaamana Elian Web voitti välierän tyylikkäästi ja finaalissa jätti vastustajat selvästi varjoonsa Jorma Kontion ohjastamana. Ohjastajalegendalle tämä oli jo uran 12. Suur-Hollola-voitto.

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajon sankari oli Evartti. Yhdeksänvuotiaan oriin tie suomenhevoshuipulle on ollut pitkä, kivinen ja täynnä mutkia.

”Enää en jaksa edes miettiä, kuinka monta kertaa matto on vedetty jalkojen alta”, Jutta Ihalainen huokaisi. ”On kohtalon ivaa, että Evartti on maailman kiltein ja sympaattisin hevonen. Että miten voi juuri sille ihanimmalle persoonalle sattua kaikki vastoinkäymiset.”

Lehdessä palaamme Suur-Hollola-viikonvaihteen tunnelmiin Evartin, Elian Webin ja muiden menestyjien muassa.

Ensi viikonloppuna Kaustisella ajetaan perinteinen Festivaali-ajo. Kotiradan Gold Narva lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan Next Directionia, Sobel Conwayta ja muita kovia konkareita. Hevosurheilun lähikuvajutussa omistaja-valmentaja Jani Ahopelto kertoo odotuksistaan viikonlopulle.

Juniorikypärä Ronja Salo aloitti raviharrastuksen poneilla. Ensimmäiset hevosstartit hän ajoi jo vuonna 2014, ja harrastuksen jatkaminen hevosten kanssa oli selvää.

”Olin kuitenkin ajanut hevosia koko ajan kotona. Kilpailutilanteessa on tietenkin eroja, hevosten kanssa vauhti on kovempi ja tilanteet tulevat vastaan äkkiä. Isossa porukassa ajaessa saa olla tarkkana. Ponien kanssa riitti, kun vähän käänsi oikeasta ohjasta, jos joku sattui tulemaan eteen.”

Uutispuolella kerromme C-ajolupakurssien kiinnostavuudesta poikkeusvuonnakin. Kortin suorittaneiden joukossa on muun muassa estejuoksun Euroopan mestari Jukka Keskisalo ja Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Lehdestä löydät myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.