Svart Stable osti 7-vuotiaaksi kääntyvän ruunan Too Big to Failin, joka saapuu Björn Goopin tallista Suomeen lähipäivinä.

Jalmari Svart kertoo, ettei hän oikeastaan etsinyt uutta starttihevosta. Too Big to Fail (Yankee Glide–Wimbledon, American Winner) osui haaviin sattumalta.

“Ostin Ruotsista hevosauton, ja sitä kaupannut kaveri totesi, että ei kai me autoa ilman hevosta laiteta tulemaan. Hän kertoi, että Björn Goopilla olisi tällainen tarjolla”, Svart kertoo.

Svart kiinnostui, ja kun hinta oli valmiiksi kohdillaan, päätti hän tehdä kaupat. Hevonen tuodaan Suomeen lähipäivinä, ja se menee Teivoon Matti J Mäkisen talliin, jonne myös I Won’t Dance siirrettiin Vermon startin jälkeen. Mäkisen tallista löytyy lisäksi Armani Cates, jonka Svart Stable osti hiljattain Pekka Mäkelältä.

“Valmennusolosuhteet Sahalahdella ovat sen verran haasteelliset, että en pidä siellä nyt muita kuin Vitteriä, jota sitten käytetään Teivossa”, Svart sanoo.

Ravikuningas on valmentajansa mukaan mennyt syksyn aikana askeleen eteenpäin.

“Se on miehistynyt ja vankistunut paljon. Ennen kaikkea sen henkinen puoli on tällä hetkellä tosi hyvällä mallilla. Se on tosi iloinen ja tekee työnsä halukkaasti.”

Vitterillä ajetaan kovempi hiitti ensi viikon maanantaina, jolloin Svart päättää oriin kilpakauden aloituspäivästä.

“Jos se maanantaina vaan tuntuu siltä, voi olla, että ajetaan jo 7. tammikuuta kotiradan Toto76-kierroksella”, Svart paljastaa.

“Sillä on kohta pakko ajaa kilpaa joka tapauksessa, alkavat nuo kylätiet käydä sille liian pieniksi”, hän nauraa perään.