Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Mika Forssin ohjastama T.Rex kävi pokkaamassa Riihimäen ravikauden päälähdön, Riihimäki Grand Prixin varmoin ottein.

Se piti keulapaikan lähtökiihdytyksessä ja sai ensimmäisessä takakaarteessa rinnalleen Janne Korven ajaman Express Duon. Järjestys säilyi muuttumattomana maaliin saakka. Black Dunnock liftasi voittajan peesissä kolmanneksi. T.Rexin voittoaika oli 13,2ake.

”Hevonen on tosi nopea lähtijä ja sai keskiviikkona startin alleen. Se valmisteltiin tähän eri tavalla ja koetettiin pitää kärkipaikka”, Forss totesi voittajahaastattelussa T. Rexistä, joka sijoittui aiemmin viikolla Vermossa yhdeksänneksi.

”Otettiin etukengät pois ja perässä oli jenkkikärryt, mikä on hevosen optimivarustus. Nyt se saa huilia pari-kolme viikkoa, sitten katsotaan lähtöjä Ruotsin puolelta”, Mäki-Tulokas kertoi.

T.Rex ansaitsi Riihimäki Grand Prixin voitosta 5000 euroa.

Parivaljakko Forss-Mäki-Tulokas jatkoi tuloksekasta tehtailuaan päivän seuraavassa lähdössä, 3-4-vuotiaille tammoille suunnatussa tasoitusajossa. Die Kaiserin oli vahvin ajalla 17,3ke.

Kylmäveristen suurirahaisimpien sarja oli kuninkuuskisaan valmistautuvan Köppisen heiniä. Ari Moilanen ohjasti oriin ykköseksi ajalla 24,3ke, Taruntuuli ehätti Juha Utala rattaillaan toiseksi.