T.T. Avotilla saattaa olla pahimmassa tapauksessa edessään pitkä tauko.

Vajaat kaksi viikkoa sitten Mikkelin Ravilauantai-kierroksella pitkältä tauolta palanneen T.T. Avotin oli tarkoitus kilpailla huomenna Joensuussa, mutta ori on jätetty pois lähdöstä.

”Sillä oli viime kesänä hankositeessä ongelmia”, hevosen valmentaja Tuomas Pöllänen taustoittaa. ”Tänä aamuna se oli turvonnut. Vielä ei ole lääkäriin päästy, että oltaisiin saatu varmistus, onko kyseessä sama ongelma vai jokin muu vaiva. Emme uskalla ottaa riskiä. Se täytyy ultrata ennen kuin sillä uskaltaa ajaa.”

Tarkennusta tilanteeseen saadaan valmentajan mukaan ensi viikolla. Selvää on kuitenkin se, että mikäli ongelma on jo aiemmin hevosta vaivanneessa hankositeessä, on edessä pitkä tauko.

”Toivotaan tietysti, että samasta ongelmasta ei ole kyse, mutta sen suhteen ollaan ensi viikolla viisaampia.”

Varsin menestyksekkäästi kilparadoilla esiintynyt T.T. Avot olisi lukeutunut lähtönsä voittajasuosikkeihin. Ori on tähänastisella urallaan kilpaillut 41 kertaa, joissa se on 17 kertaa yltänyt voittoon ja sijoittunut 27 kertaa kolmen parhaan joukkoon. T.T. Avot on myös yksi osallistujakandidaateista elokuussa Lahdessa ravattaviin kuninkuusraveihin.