Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus saa tänään lihashuoltoa, ja sitten valmentaja Pauli Raivion ajatukset kilpailutauon päättämisestä saavat vahvistuksen.

”Killerin Kimara voisi olla sellainen, josta aloitettaisiin. Yksi reippaampi harjoitus on ajettu, ja ori oli siinä oikein kohtuullisen hyvä”, Raivio kertoo.

Killerin Kimara ajetaan ravikuninkaan kotiradalla Jyväskylässä lauantaina 6. kesäkuuta. Sen ykköspalkinto on 7000 euroa.

”Se on niin lähellä, meille oikein sopivasti. Perjantaina on hyppypäivä, joten poika pääsee notkeana lähtemään kilpailemaan. Kunhan nyt eivät sarjat vain muutu, ne tuntuvat muuttuvan joka päivä.”

”Seksihommia on ollut mukavasti. Tähen Toivomuksella on jo tässä vaiheessa ollut 21 tammaa ja Ellin Sisulla 7. Tammanomistajien soitot ovat kiihtyneet päivä päivältä ja juhannuksen molemmin puolin tulee olemaan aika kiirettä.”

Suur-Hollolakin on kuninkaan valmentajan mielessä, ainoastaan karsintojen alhaiset, vain 2000 euron ykköspalkinnot kismittävät. Alkukilpailuiden päivämäärä on 11. kesäkuuta.

”Voi olla, että tänä vuonna suomenhevosten Suur-Hollolaan ajettaisiin karsinnatkin, kun hevosilla on ollut tätä kilpailutaukoa.”

Raivio sanoo, että jos ”jonkunmoiset kunkkarit” tulevat, niin myös niihin Tähen Toivomuksella luonnollisesti tähdätään.

”Kyllähän ne kuninkuusravit pitäisi ajaa. Oululta oli hyvä veto pyytää niitä sinne järjestettäväksi. Väitän, että kuninkuusravit televisioimalla voitaisiin saada radalle sponsoreita, ja joku uusi ihminenkin saattaisi katsellessaan innostua raveista.”

Oululaiset ovat laatineet adressin kuninkuusravien ajamisen puolesta tänä vuonna. Adressiin pääset tästä linkistä. 

Luontoäiti on odottamattoman kilpailutauon lisäksi pakottanut muuttamaan ainakin yhden rutiinin Raivion tallista.

”Kauramaata olen laittanut, ja lokit ovat olleet kaverina, ei ole meillä valkoposkihanhia. Vähän säväytti, kun karhuemä ja kaksi poikasta meni yhtenä iltana tuolla harjoitustiellä. Nyt ei ole uskaltanut pitää hevosia yötä ulkona.”