“Todella iso asia. Olemme päässeet nyt sellaiseen suurkilpailuiden ryhmään, jota todella arvostetaan”, kertoo Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki. Sunnuntaina 8. toukokuuta ajetaan Finlandian lisäksi myös Meadowlandsin Mack Lobell Elitloppet Playoff –kisa. Myös sen voittaja saa kutsun Solvallan Elitloppetiin.

Mahlamäki muistuttaa, että viimeisen kymmenen vuoden aikana Finlandia-ajon voittaja on nähty Elitloppetissa yhdeksän kertaa. “Poikkeuskin syntyi siten että hevosen taustavoimat eivät halunneet Solvallan kisaan lähteä.”

Viime vuonna Finlandia-ajon voittaneen suomalaisen Bret Bokon kutsu Solvallaan viipyi viime tinkaan. Tänä vuonna Finlandia-ajon voittavan hevosen valmennustiimi voi ryhtyä välittömästi valmistautumaan Euroopan ravikevään huippukisaa varten.

”Finlandia-ajo on yksi mielenkiintoisimmista sprintterikilpailuista Euroopassa ja antaa yhdessä Mack Lobell Elitloppet Playoffin kanssa hienon lähtölaukauksen tiellä Elitoppetiin. Hevoset Atlantin molemmilta puolilta saavat kutsun Elitloppetiin, se on todella mahtavaa”, Solvallan urheilujohtaja Markus Myron kertoo.

Finlandia-kutsun kilpailuun ovat tähän mennessä saaneet ranskalainen Anna Mix, tanskalainen Tycoon Conway Hall ja suomalainen Onirique.

Finlandia-ajo ja yhteispohjoismainen Toto75-kierros juostaan Vermossa sunnuntaina 8. toukokuuta klo 13:30 alkaen. Finlandia-ajon ykköspalkinto on 110 000 euroa.
Solvallan Elitloppet ravataan sunnuntaina 29. toukokuuta. Elitloppetin ykköspalkinto on kolme miljoonaa kruunua.

Korjattu 22.15. Bret Bokon merittiilistalta löytyy Finlandia-ajon voitto, muttei Elitloppetin ykkössijaa.