Korona koettelee suven suurtapahtumia, mutta Seinäjoen kuninkuusravit ajetaan tällä tietoa ajallaan.

Näin asian näkee ainakin Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

”Kuninkuusravien päätoimikunnassa asiaa ei ole käsitelty, eikä Hippoksen kanssakaan ole varsinaisia päätöksiä tehty, mutta minne ja kuinka kauas kuninkuusravit siirtäisi? Ja jos koronatilanne on sellainen, että se vaatii siirtämisen, onko tilanne muutama viikko myöhemmin sen kummempi? Kesästä tulee hyvin äkkiä syksy”, Saranpää tiedostaa.

”Jokaisella viikonlopulla on elokuulla omat ravitapahtumansa kalenterissa ja paikallisiakin tapahtumia niin, ettei esimerkiksi majoitusten siirtäminen välttämättä onnistuisi. Haluamme kunnioittaa muita ratoja, jotka ovat järjestäneet ja järjestävät tapahtumansa kulloistenkin rajoitusten mukaisesti ajallaan, emmekä viedä niiltä paikkoja. Toistaiseksi elämme sen mukaan, että järjestämme kuninkuusravit ajallaan ja varaudumme vain erilaisiin variaatioihin sen mukaan, miten paljon saamme ottaa yleisöä.”

Maan hallituksen viime viikolla kehysriihessä lanseeraamasta ns. tapahtumatakuusta Saranpää ei odota kuninkuusraveille suurtakaan turvaa.

”Jos olen oikein käsittänyt, se korvaa syntyneitä kuluja, jos tapahtuma joudutaan hallituksen määräysten johdosta kokonaan perumaan tai järjestämään suunniteltua pienempänä. Viime kesään peilaten meidän järjestelymme joustavat hyvin eikä kuluja synny merkittävästi ennen tapahtumaa, ellei peruminen tapahdu ihan viime hetkellä. Saamatta jääviä tuloja tapahtumatakuu tuskin korvaa”, Jyri Saranpää epäilee.

Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella 30.7.-1.8.2021.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit