Siitosori Armed Hallin jälkeläisten kilpailuoikeuksiin tiedustellaan poikkeuslupaa Euroopan raviliiton hallituksen kokouksessa ensi lauantaina.

Suomen Hippoksen hallitus teki 20. huhtikuuta kokouksessaan päätöksen Armed Hallin jälkeläisten ja näiden jälkeläisten kilpailuoikeuksien poistamisesta. Taustalla on Euroopan raviliiton (UET) päätös vuodelta 2006, jolloin oriin oma kilpailuoikeus on poistettu. Oriilla ei myöskään ole siitosoikeutta UET-maissa. Perusteena UET:n päätökselle on se, että ori on syntynyt USA:ssa emänsä toisena alkiona vuonna 2002 ja vain tamman vuoden ensimmäinen alkiovarsa voidaan rekisteröidä kilpailuoikeudella.

UET:n jäsenmaana Suomen Hippos ei ole voinut tehdä asiassa kansallista, raviliiton päätöksestä eriävää päätöstä. Hippoksesta on oltu yhteydessä raviliittoon ja kysytty mahdollisuutta myöntää Armed Hallin jälkeläisille kansallinen kilpailuoikeus poikkeuspäätöksellä.

Paavo Perämäki oriin taustajoukoista toivoo asialle suotuisaa ratkaisua. Hän on sitä mieltä, että oriin jälkeläisille kuuluu kilpailuoikeus, sillä omalla oriilla on astutettu omia tammoja, ja säännöt sen sallivat.

”Toivottavasti tämä menee parhain päin. Muuten tulee niin kauhia sota”, hän huokaa.