Tapio Mäki-Tulokkaan Reverend Dred starttasi eilen Turun ravien neljännessä lähdössä ja sijoittui toiseksi. Ennen sitä Mäki-Tulokas koki hevosen kanssa pulssia nostattaneita hetkiä Metsämäen kaviouran takana sijaitsevalla hiittisuoralla, jossa valjakko teki lämmitysajoa. Siellä yhtäkkiä rysähti.

”Ehdin käydä hiittisuoran toisessa päässä kääntymässä. Lähdin takaisin raviradalle päin oikeata reunaa ja katsoin, ettei suoralla ollut yhtään hevosta. Muutama sekunti myöhemmin jostain kuin tyhjästä tuli hevonen ilman ohjastajaa. Hevoseni reagoi pikkuisen oikealle päin, jolloin hevoset eivät osuneet toisiinsa. Kärryistä vasemman puoleiset kahvelit kuitenkin osuivat. Minulta hajosi kärryt, aisat menivät poikki ja putosin hevosen jalkoihin. Sain pidettyä ohjista kiinni, joten Reverend Dred ei päässyt karkuun.”

Varusteille kävi Mäki-Tulokkaan mukaan huonosti, mutta hevoselle ei onneksi mitään.

”Eläinlääkäri tarkasti Reverend Dredin, ja starttiin saatiin lainakärryt käyttöön. Kävin ambulanssissa paikattavana. Polvesta lähti nahat ja kyynärpäähän tuli haava. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa, mutta paikat ovat kipeänä”, kertoi Tapio Mäki-Tulokas sunnuntai-iltapäivällä.

”Koko tilanne tuli niin yllättäen, ettei sitä voinut välttää. Se karannut hevonen saattoi rynnätä rakennuksen takaa sivusta hiittisuoralle. Kolarilla ei tainnut olla silminnäkijöitä. Irrin Joni-Petteri tuli siihen apuun ja ilmeisesti joku radan toimihenkilö. Sitä en tiedä, mihin se toinen hevonen painui kolaroinnin jälkeen. Hyvä, ettei se tullut suoraa pitkin takaisin, jolloin ei olisi tiennyt, mitä olisi vielä voinut tapahtua, kun jäin siihen hevosen kanssa kärryt hajonneena. Hyvä tuuri oli, kun lähinnä varustevaurioilla selvittiin, sillä olisi siinä saattanut käydä vakavamminkin.”

Karannut hevonen oli Bayside Laramia, jolla Seppo Markkulan oli määrä ajaa päivän kolmannessa lähdössä. Markkula kommentoi vahingon syynä olleen valjasrikon.

Bayside Laramia jäi lähdöstä pois, ja tuomaristo langetti hevosen valmentajalle 36 euron sakon vahingon aiheuttamisesta.

 

Edit. 19.23 Korjattu ravien päivämäärä.