Valmentaja vuokraa Pilvenmäen raviradan kupeesta tallin, ja yritys ottaa kesän lopusta lähtien myös varsoja opetettavaksi. 

Talli on sama, jossa Juha ja Tiina Koskela ovat seitsemän vuoden ajan pyörittäneet opetustoimintaa. Nyt Koskelat siirtyvät Mäki-Tulokkaan palkkalistoille.

“Elokuun alusta alamme ottaa vuotiaita varsoja opetettavaksi”, Mäki-Tulokas sanoo. “Ajatus lähti Koskeloiden omasta ehdotuksesta tuossa kevättalvella. Jos tämän haluaisi toteuttaa myöhemmin, heidän kaltaisiaan ammattilaisia voisi olla vaikea löytääkään töihin.”

Koskelat ovat aiemmin keränneet työkokemusta Suomen lisäksi Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Tapio Mäki-Tulokas kertoo, että syksystä eteenpäin hänen itsensä on tarkoitus viettää yksi työpäivä viikosta varsatallissa. Välimatkaa nykyisen tallipaikan ja Pilvenmäen välillä on noin kymmenisen kilometriä.

“Kilpahevoset pysyvät täällä maalla, ja toiminta jatkuu muuten samanlaisena. Vuotiaana tänne otettuja hevosia meillä ei ole ollut aiemmin tallissa montaa, varmaan koko aikana kolme kappaletta.”

“Vanhempien kilpahevosten kanssa on kai ihan asiallisesti jo pärjättykin, mutta nyt yritetään saada myös enemmän hyviä nuoria hevosia valmennukseen ja sitä kautta menestystä ikäluokkakilpailuissa.”

Pilvenmäen tallista löytyy karsinapaikat 20 hevoselle.

Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 13. kesäkuuta. 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›